Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του ο ΠΑΟΚ, συνεχίζει στο Europa (vids)

Σε ένα παιχνίδι που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί “γκραν γκινιόλ”, ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση στο 90+6′ της κανονικής διάρκειας, τότε που δέχτηκε το γκολ και οδηγήθηκε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο “δικέφαλος” έδειξε σημάδια καταρράκωσης από την εξέλιξη, και στο 90+8′ δέχτηκε τέρμα από την Κρίστιανσεν, που έδωσε τελικά την πρόκριση στους Σουηδούς.

Η ελληνική ομάδα σημείωσε εντυπωσιακά τέρματα (ειδικά του Κουλιεράκη είναι μαγικό), έβγαλε αντίδραση από το γρήγορο γκολ της Μάλμε, όμως παρουσίασε σημαντικά αμυντικά προβλήματα, τα οποία τελικά του στοίχισαν.

Έτσι, ο “δικέφαλος” θα συνεχίσει στο Europa League και συγκεκριμένα στα play off, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε (Σλοβενία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), με τον επαναληπτικό του 1-0 να διεξάγεται την Πέμπτη στο Δουβλίνο.

Το φιλμ

Όπως και στη Σουηδία, ο ΠΑΟΚ έκανε κακό ξεκίνημα. Μόλις στο 10′ δέχτηκε τέρμα και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση από πλευράς Μάλμε.

Όλα ξεκίνησαν από ένα πλάγιο, με τον Γιάνσον να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Νανάσι μόνος στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα (0-1).


Ωστόσο, ο “δικέφαλος” αντέδρασε άμεσα και στο 21′ ο Τάισον κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ντάλιν (1-1).

Ο ανεβασμένος ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 28ο λεπτό. Ο Τάισον βρήκε τον Ζίφκοβιτς, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Σέρβος τη γύρισε με κεφαλιά προς την περιοχή και ο Μπράντον έκανε την προβολή, αλλά μπλόκαρε ο Ντάλιν.

Στο 44′ ο “δικέφαλος” έφερε…τούμπα το ματς. Από τα 40 περίπου μακριά, ο Κουλιεράκης έπιασε ένα τρομερό σουτ και έστειλε την μπάλα στο… παραθυράκι της εστίας του Ντάλιν (2-1).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ “πλήρωσε” ξανά την ολιγωρία του, δεχόμενος το δεύτερο γκολ του Νανάσι, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Κοτάρσκι που προσπάθησε με υπερέκταση των χεριών να αποκρούσει (2-2).

Η τρελή εξέλιξη του ματς είχε κι άλλο γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Ο Ζίφκοβιτς απέφυγε εξαιρετικά τον αντίπαλό του και πλάσαρε από πλάγια θέση, για να πάει η μπάλα χαμηλά στη γωνία της εστίας (3-2).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ έχασε τον Τάισον με τραυματισμό, ο οποίος αναγκάστηκε να περάσει εκτός και να δώσει τη θέση του στον Μουργκ.

Στο 57′ ο “δικέφαλος” έχασε μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” την πρόκριση. Ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουλιεράκης έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, με τον Ντάλιν να βρίσκει την μπάλα με τα ακροδάκτυλα και στη συνέχεια στο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε με κάθετη τον Μουργκ, ο Αυστριακός σούταρε, για να δει την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ντάλιν.

Ακολούθησαν μια σειρά από αλλαγές εκατέρωθεν, με τη Μάλμε ωστόσο να ανεβάζει την πίεση και τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερο το μυαλό στην ανασταλτική λειτουργία.

Στο 90+1′ ο νεοεισελθόντας Αλί πλαγιοκόπησε από δεξιά και σούταρε, με τον Κοτάρσκι να αντιδράει σωστά.

Η Μάλμε τελικά έστειλε με buzzer beater στο 90+6′ το ματς στην παράταση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Καμαρά πήγε να διώξει, ο Ζέτερστρεμ έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (3-3).

Με την έναρξη της παράτασης, ήταν εμφανές πως η ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ επηρεάστηκε σημαντικά από το γκολ.

Η παράταση ξεκίνησε με ένα σουτ του Μπολίν που πέρασε εκτός εστίας (90+4′), όμως στο 90+8′ ο Κρίστιανσεν ήταν πιο εύστοχος, σε μία φάση όπου βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Κοτάρσκι και πλάσαρε σε κενή εστία (3-4).

Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο Αλί δοκίμασε το σουτ, με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όταν ο Καμαρά σούταρε αλλά ο Ντάλιν απέκρουσε.

Η σαφώς πιο απελευθερωμένη Μάλμε έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 108′ να “κλειδώσει” την πρόκριση. Ο Γιόνσεν έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κοτάρσκι και από κοντά ο Ζέτερστρεμ απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, όταν ο Τισουντάλι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το γυριστό αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στη συνέχεια, οι “ασπρόμαυροι” πίεσαν και ρίσκαραν παραπάνω, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (73′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85′ Βιεϊρίνια), Τάισον (50′ λ.τ. Μουργκ / 101′ Τισουντάλι), Μπράντον (73′ Τσάλοφ)

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρεμ) : Ντάλιν, Λάρσεν (114′ Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστρεμ, Μπουσανέλι, Ρικς (61′ Μπολίν), Πένια (106′ Μπεργκ), Γιόνσεν, Νανάσι (79′ Κρίστιανσεν), Τελίν (114′ Ρόσλερ), Μποτχάιμ (88′ Αλί)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P