Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Στην Athens Kallithea ο Alessandro Mercati

Η Athens Kallithea ανακοίνωσε την Τετάρτη (14/8) την απόκτηση του Ιταλού μέσου Αλεσάντρο Μερκάτι από τη Σασουόλο της ιταλικής Serie B.

Θεωρείται ένα αξιόλογο ταλέντο που αναδείχθηκε από την ακαδημία της Σασουόλο και μετράει ήδη 98 συνολικά συμμετοχές κατά τη διάρκεια δανεισμών του στη Serie C τις τελευταίες τρεις σεζόν.

Γεννημένος στο Castelnovo ne’ Monti στην περιοχή Reggio Emilia, ο Μερκάτι αναδείχθηκε από την ακαδημία της γειτονικής Σασουόλο, περνώντας από τις ομάδες U15, U17, U19 και Primavera. Ο Μερκάτι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάιο 2020, και επιλέχθηκε από τον Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι για την πρώτη του συμμετοχή στην αποστολή της πρώτης ομάδας για έναν αγώνα στη Serie A κόντρα στη Φιορεντίνα τον Ιούλιο 2020 σε ηλικία 18 ετών.

Μετά από μία εξαιρετική σεζόν με την Primavera της ομάδας το 2020/21, ο Μερκάτι απέκτησε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ως δανεικός στη Μοντεβάρτσι, σημειώνοντας 37 συμμετοχές με ένα τέρμα και έξι ασίστ στη Serie C στα 19 του.

Ακολούθησαν άλλοι δυο επιτυχημένοι δανεισμοί για τον Μερκάτι στη Serie C τις τελευταίες δύο σεζόν, όπου μέτρησε 25 συμμετοχές με δύο ασίστ στην Καρέζε τη σεζόν 2022/23 και 36 συμμετοχές με δύο τέρματα και τρεις ασίστ στην Γκούμπιο τη σεζόν 2023/24, βοηθώντας τις ομάδες να τερματίσουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, και να προκριθούν για τα playoffs ανόδου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P