Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Βαλβέρδε και Εμπαμπέ οι “δράστες” για το 6ο Super Cup της Ρεάλ! (vids)

Χάρη σε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα και κατέκτησε έναν ακόμη τίτλο στην τεράστια ιστορία της.

Αυτό ήταν το 6ο Super Cup για τους Μαδριλένους, που δεν “θάμπωσαν” με την απόδοση τους, ωστόσο η ποιότητα που διαθέτουν, μπορεί να αλλάξει το ρου ενός αγώνα.

Με την προσθήκη μάλιστα του Κιλιάν Εμπαμπέ, η Ρεάλ έχει πάει ένα επίπεδο πάνω κι όταν η μπάλα “έκαιγε” στο δεύτερο ημίχρονο, “καθάρισαν” τα…βαριά χαρτιά.

Η Αταλάντα ήταν απειλητική στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε χωρίς άγχος και πάλεψε για την έκπληξη, όμως από τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ του Βαλβέρδε, κατέρρευσε.

To φιλμ

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 24ο λεπτό όταν ο Ντε Ρουν έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά με την ομάδα του Γκασπερίνι να αγγίζει το γκολ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε στην Αταλάντα με τον ίδιο τρόπο, φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ με τον Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Βινίσιους βρήκε με ωραία κάθετη τον συμπατριώτη του, ο οποίος όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Ιταλών.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Αταλάντα απείλησε ξανά. Ο Ντε Ρουν έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά όμως ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτό λοιπόν που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Ιταλοί, το έκαναν οι Ισπανοί με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Μπέλινγκχαμ έδωσε στον Βινίσιους στα αριστερά, ο οποίος έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή και γύρισε στον Βαλβέρδε που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχασε χρόνο και χτύπησε ξανά κλειδώνοντας τη νίκη στο 68′. Δράστης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τους “μερένχες”. Ο Μπέλινγκχαμ βρήκε τον Γάλλο μέσα στην περιοχή και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αταλάντα δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Αντσελότι.

Συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Μεντί, Καρβαχάλ (89′ Λούκας Βάθκεθ), Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Μπέλιγχαμ (89′ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Βινίσιους (88′ Γκιουλέρ), Ροντρίγκο (76′ Μόντριτς), Εμπαμπέ (83′ Μπραχίμ Ντίας)

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι) : Μούσο, Κολάσινατς (71′ Μπάκερ), Τζιμσίτι, Χιεν (90′ Παλέστρα), Ρουτζέρι, Ζαπακόστα (63′ Γκόντφρεϊ), Έντερσον, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς (90′ Μαντσόνι), Λούκμαν, Ντε Κατελάρε (63′ Ρετέγκι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P