Κατηγορίες
Αθλήματα

Cincinnati Open : Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του ο Τσιτσιπάς (vids)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break στο κομβικό 9ο game του 3ου σετ, σέρβιρε για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Cincinnati Open και τελικά υπέστη μια οδυνηρή ήττα από τον Jack Draper, με 3-6, 6-4, 7-5.

Δεν χωράει αμφιβολία για το ότι είχε απέναντί του έναν πολύ ταλαντούχο και ικανό τενίστα ο Τσιτσιπάς, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο του “ξέφυγε” μέσα από τα χέρια αυτή η πρόκριση, δείχνει πως είχε απέναντί του και τον ίδιο του τον εαυτό!

Το εναρκτήριο σετ βρήκε τους δύο τενίστες να διατηρούν το σερβίς τους, παρά τα μεγάλα σε χρόνο games. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη δεύτερη αλλαγή πλευράς πήγε με το προβάδισμα (2-1), με τον Ντρέιπερ να σερβίρει στο αμέσως επόμενο game για την ισοφάριση.

Ο Έλληνας πίεσε τον Βρετανό και εκμεταλλεύτηκε το διπλό break point για να… σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του (3-1). Το break αυτό συνοδεύτηκε με ένα hold από τον 26χρονο τενίστα για να φτάσει στο 4-1.

Στο αμέσως επόμενο game o Ντρέιπερ σταμάτησε το σερί του Τσιτσιπά, μειώνοντας σε 4-2. Στα επόμενα δύο service games του Τσιτσιπά έχασε δύο ευκαιρίες για να κάνει break με αποτέλεσμα να χάνει με 6-3 και ο Έλληνας να παίρνει προβάδισμα στο ματς.

Στο δεύτερο σετ ο Ντρέιπερ δεν είχε πολλά περιθώρια και αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να σταθεί πολύ καλά πίσω από το σερβίς του. Αν και σέρβιρε με πιο χαμηλό ποσοστό από τον Τσιτσιπά (60% έναντι 67%), o Βρετανός στάθηκε εξαιρετικά χωρίς ν’ απειληθεί.

O Τσιτσιπάς από την άλλη κατάφερε να διατηρήσει τα δικά του service games χωρίς ν’ απειληθεί, ωστόσο στο game που σέρβιρε για να μείνει στο σετ είδε τον αντίπαλό του να εκμεταλλεύεται στο μέφιστο το διπλό break point και να στέλνει το ματς σε decider.

*με στοιχεία από το Tennisnews και το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected