Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κρίμα κι άδικο : Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στο… 34ο πέναλτι! (vids)

Ένα ματς που δύσκολα θα ξεχάσουμε -από πολλές απόψεις- ήταν το αποψινό στο Johan Cruijff Arena!

Ο Παναθηναϊκός φόρεσε το ευρωπαϊκό του…κοστούμι και κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, χάρη στον εξαιρετικό Τετέ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και έκανε άνω-κάτω την ολλανδική άμυνα.

Μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι στην ημίωρη παράταση, ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι, που όχι μόνο ήταν ρώσικη ρουλέτα αλλά μάλλον μία από τις πιο δραματικές…ταινίες του Hollywood!

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν κέρβεροι κάτω από τα γκολπόστ, οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν να χτυπούν πέναλτι χωρίς σταματημό και μετά από 34(!) χτυπήματα, ο 40χρονος Πάσβιρ απέκρουσε το 5ο στη διαδικασία και έστειλε τον Άγιαξ στα play off του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός, που αξίζει μόνο το χειροκρότημα για την υπερπροσπάθεια σε μια από τις πιο δύσκολες ευρωπαϊκές έδρες, θα συνεχίσει στα play off του Conference League με αντίπαλο τη γαλλική Λανς.

Το φιλμ

Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Άγιαξ είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Φορμπς πάσαρε κάθετα στον Φιτς-Τζιμ, εκείνος μετέφερε την μπάλα μέχρι τα όρια της περιοχής αλλά το σουτ σταμάτησε στον Ντραγκόφσκι.

Στο 8ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι. Ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα, ο Ιωαννίδης προσπάθησε να πλασάρει, στην αρχή έγινε κόντρα, πήρε όμως ξανά την μπάλα και ανατράπηκε από τον Χάτο. Το VAR έλεγξε τη φάση και ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι “πράσινοι” ισορρόπησαν το ματς και στο 15′ ο Μπακασέτας δοκίμασε το έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από την εστία.

Στο 18′ ήταν η σειρά των Ολλανδών να βγουν με αξιώσεις. Ο Φορμπς έκανε μία εντυπωσαική ενέργεια, και πέρασε τον Κώτσιρα, έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Γεντβάι πρόλαβε τον Άκπομ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άγιαξ στο 26ο λεπτό! Τρομερή κομπίνα του Άγιαξ στο φάουλ, ο Σούταλο βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής αλλά το πλασέ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Οι ανεβασμένοι στα τελευταία λεπτά Ολλανδοί είχαν νέα σπουδαία στιγμή στο 29′, όταν ο Άκπομ πρόλαβε τον Ντραγκόφσκι, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ιωαννίδης σταμάτησε πάνω στη γραμμή την μπάλα.

Μεγάλη η πίεση του Άγιαξ, στο 33′ ο Μπέρχαους έκανε το σουτ με το αριστερό στα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στα δύο τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντραγκόφσκι ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, καθώς αποσόβησε δύο ισάριθμες φάσεις του δραστήριου Άκπομ, αρχικά σε πλασέ του Άγγλου φορ και στη συνέχεια σε κεφαλιά εξ επαφής.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, άλλωστε όφειλε να ρισκάρει! Στο 55′ είχε διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τζούρισιτς πέρασε τον Χέντερσον, βγήκε τετ-α-τετ με τον Πάσβιρ, εκείνος τον νίκησε, έτρεξε να διώξει και την μπάλα και ο Μπακασέτας από τα 40 μέτρα προσπάθησε να σκοράρει σε κενή εστία αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Άγιαξ αντέδρασε και στο 56′ ο Τέιλορ βγήκε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι αλλά ο Πολωνός πορτιέρε έκανε ακόμα μία σπουδαία απόκρουση.

Στο 63′ νέα διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Τσέριν προσπάθησε να νικήσει τον Πάσβιρ όμως ο 40χρονος πορτιέρε απέκρουσε και ο ίδιος παίκτης έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ίνγκασον να αστοχεί.

Στο 77′ ο Άγιαξ απείλησε σε μακρινό σουτ του Γκοντς, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 85′ ο νεοεισελθόντας Τετέ έκλεψε την μπάλα ψηλά αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Και φτάσαμε στο τρομερό φινάλε της αναμέτρησης! Στο 88′ ο Άγιαξ είχε δοκάρι με τον Γκοντς, και στην αμέσως επόμενη φάση ο Βιλένα βρήκε άψογα τον Τετέ στον κενό χώρο και το τελευταίος με ιδανικό πλασέ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς! (0-1)

Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία στο 98′ και πάλι με τον Τετέ, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στον Μπάας και κατέληξε σε κόρνερ.

Στο 103′ ο Τραορέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ στον Ντραγκόφσκι, μετά και τον έλεγχο από το VAR.

Πέντε λεπτά μετά, ο Μπας πρόλαβε να απομακρύνει πριν πάει η μπάλα στον Γερεμέγιεφ που ήταν φάτσα με το τέρμα!

Έτσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στη… ρώσικη ρουλέτα.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μαντσίνι, απέκρουσε ο Πάσβιρ
Μπέργκβαϊν  1-0
Γερεμέγεφ  1-1
Φαν ντε Μπούμεν  2-1
Τετέ  2-2
Γκοντς  3-2
Γέντβαϊ  3-3
Τέιλορ  4-3
Μλαντένοβιτς  4-4
Μπρόμπι, απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι
Βιλένα  4-5
Χέντερσον  5-5
Μαξίμοβιτς, απέκρουσε ο Πάσβιρ
Τραορέ, άουτ
Ίνγκασον, απέκρουσε Πάσβιρ
Μπάας, απέκρουσε Ντραγκόφσκι
Βαγιαννίδης 5-6
Γκάι  6-6
Ζέκα  6-7
Σούταλο  7-7
Ντραγκόφσκι  7-8
Πάσβιρ  8-8
Μαντσίνι  8-9
Μπέργκβαϊν  9-9
Γερεμέγεφ  9-10
Φαν ντε Μπούμεν 10-10
Τετέ  10-11
Γκοντς  11-11
Γέντβαϊ  11-12
Τέιλορ  12-12
Μλαντένοβιτς, απέκρουσε Πάσβιρ
Μπρόμπι, άουτ
Βιλένα, απέκρουσε Πάσβιρ
Γκάι, 13-12

Συνθέσεις

Άγιαξ (Φρανσέσκο Φαριόλι) : Πάσβιρ, Χάτο (99′ Μπρόμπεϊ), Ρενς (110′ Μπέγκβαϊν), Μπάας, Σούταλο, Τέιλορ, Φιτζ-Τζιμ (71′ Φαν ντε Μπούμεν), Χέντερσον, Μπόρχες (61′ Γκοντς), Μπέργκχουις (71′ Γκάι), Άκπομ (60′ Τραορέ)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο) : Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας (68′ Βαγιαννίδης), Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Αράο (82′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (82′ Βιλένα), Τζούρισιτς (68′ Τετέ), Μαντσίνι, Μπακασέτας (97′ Ζέκα), Ιωαννίδης (75′ Γερεμέγεφ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected