Κατηγορίες
Super League 1

Λαχτάρισε από τον εξαιρετικό Πανσερραϊκό ο ΠΑΟΚ, “καθάρισε” ο Σβαμπ από την άσπρη βούλα (vids)

Πέντε γκολ, τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, είχε το… μενού της Τούμπας, στην πρεμιέρα της φετινής Super League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανσερραϊκό, λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό του από τη Μάλμε στον Champions League, και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του, όφειλε να ξεκινήσει με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του.

Από την άλλη, οι Σερραίοι εμφανίστηκαν αξιόμαχοι, έβαλαν (πολύ) δύσκολα στον “δικέφαλο” και στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τα τρία από τα πέντε γκολ του αγώνα σημειώθηκαν από τα 11 βήματα. Δύο για τον ΠΑΟΚ (αμφότερα ο Σβαμπ, μαζί και το νικητήριο) και ένα ο Πανσερραϊκός, στο 31′ με τον Μπετανκόρ, που άνοιξε το σκορ.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία, εκμεταλλευόμενος βεβαίως το ότι αγωνίζεται στην έδρα του.

Στο 6ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε το σουτ από πλάγια, ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε με το πόδι, στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς.

Δύο λεπτά μετά, ο Πανσερραϊκός “ισοφάρισε” στις ευκαιρίες. Ο Τομάς εκτέλεσε το φάουλ σχεδόν στη γραμμή της περιοχής, ο Τσιφτσής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 29′ η Τούμπα “πάγωσε”, καθώς ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι. Ο Σάλαζαρ έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια και ο ρέφερι του αγώνα έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπετανκόρ, ο οποίος σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Τσιφτσή για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να κερδίσει πέναλτι! Ο Πεταυράκης φάνηκε να κρατάει τον Κεντζιόρα και ο ρέφερι Φωτιάς μετά από επικοινωνία με το VAR, είδε τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας για το 1-1.

Στο 42′ καταγράφηκαν δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα! Αρχικά ο Τσάλοφ με δυνατή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι και στην επίθεση του Πανσερραϊκού, ο Τομάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έφτασε απέναντι στον Τσιφτσή, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 44′ ο δραστήριος Τσάλοφ έπιασε νέα κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Ζίφκοβιτς, με την μπάλα να καταλήγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Μάλιστα, ο εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο Πανσερραϊκός είχε κι άλλο δοκάρι, πριν βγει το ημίχρονο! Ο Τομάς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπετανκόρ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Κι όμως, αυτή η φάση των φιλοξενούμενων δεν ήταν η τελευταία στο ματς. Είχε κι άλλες συγκινήσεις!

Στο 45′ ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή! Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, η άμυνα σάστισε και ο Οζντόεφ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ρέφερι Φωτιάς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι αμυντικού, ωστόσο αφού είδε τη φάση στο VAR, πήρε πίσω την υπόδειξη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ. Ο Μουργκ κινήθηκε κάθετα στον άξονα, δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Πανσερραϊκός βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ και σκόραρε! Ο Σάλαζαρ κουβάλησε γρήγορα την μπάλα από τη μεσαία γραμμή, πέρασε τον Κεντζιόρα και με διαγώνιο σουτ “πάγωσε” ξανά την Τούμπα (2-2).

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να βρει άμεσα την απάντηση και στο δίλεπτο 53′-55′ είχε δύο καλές στιγμές. Αρχικά ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, αλλά ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού βγήκε σωτήρια έξω από την περιοχή και με τάκλιν έσωσε την ομάδα του.

Αμέσως μετά, ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο αμαρκάριστος Σάστρε με σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο “δικέφαλος” ανέβασε κι άλλο στροφές και στο 57′ είχε δοκάρι! Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πανσερραϊκού, η μπάλα στρώθηκε στον Ράφα Σοάρες, αυτός δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στη φάση αυτή ο ρέφερι Φωτιάς οδηγήθηκε στο VAR για πτώση του Τσάλοφ εντός της περιοχής.

Τελικά, το VAR του έδειξε πως υπάρχει παράβαση, δείχνοντας κίτρινη στον Λιάσο που έκανε το μαρκάρισμα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ, ο οποίος έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Γκουγκεσασβίλι, στο δεύτερο προσωπικό τέρμα (και πάλι από τη βούλα) για τον Αυστριακό (3-2).

Στο 67′ ο Γκουγκεσασβίλι έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση στις ισάριθμες προσπάθειες των Μουργκ και Τσάλοφ.

Από το 80′ και μετά, ο Πανσερραϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 82′ ο Τομάς απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, όμως η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 90+4′ όταν και πάλι ο Τομάς δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα “έξυσε” το δεξί δοκάρι του Τσιφτσή.

Δύο λεπτά μετά, ο Σάλαζαρ αυτή τη φορά στην περιοχή του “δικεφάλου” αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός εστίας, στην τελευταία φάση του ματς.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Τσιφτσής, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Σβαμπ (89′ Θυμιάνης), Οζντόεφ (71′ Καμαρά), Ζίφκοβιτς, Μουργκ (76′ Ντεσπότοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι)

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου) : Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (62′ Καρασαλίδης), Στάικος (79′ Μπερούτσι), Λιάσος (79′ Καπτούμ), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (13′ λ.τ. Μασκανάκης / 79′ Γκίγκιτς), Τομάς, Μπετανκόρ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/8

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός  3-2
ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός  0-2

Κυριακή 18/8

Λεβαδειακός – Athens Kallithea (19.00)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (20.00)
Ατρόμητος – Άρης (20.30)
ΑΕΚ – ΟΦΗ (22.00)

Δευτέρα 19/8

Παναιτωλικός – Λαμία (21.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P