Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : Ιδανικό ξεκίνημα για την Άρσεναλ, τρομερή Μπράιτον στο Goodison Park (vids)

Πέντε πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις διεξήχθησαν στις 17.0ο για την πρεμιέρα της φετινής Premier League.

Στο Emirates η Άρσεναλ ήταν ουσιαστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Γουλβς, που είχε στην αποστολή τον Ντάνιελ Ποντένσε. Οι Κανονιέρηδες πέτυχαν γκολ στο 25ο λεπτό με τον Χάβερτς και παρά το ρευστό 1-0, δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα. Μάλιστα, το γκολ του Σάκα στο 74′ εδραίωσε την κυριαρχία της Άρσεναλ, που ξεκίνησε με τρίποντο το φετινό πρωτάθλημα.

Ποιος είδε την Μπράιτον και τη… φοβήθηκε στο Goodison Park! Η ομάδα του μόλις 31 ετών προπονητή, Φαμπιάν Χιούρτζελερ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Έβερτον, σημειώνοντας τέσσερα γκολ, από τα οποία μέτρησαν τα τρία. Ο Μιτόμα στο 25′ άνοιξε το σκορ για τους “μπλε” και στο 56′ ο Ουέλμπεκ πέτυχε το καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς τέρμα. Στο 66′ αποβλήθηκε ο Γιανγκ για τα “ζαχαρωτά” και το ματς απέκτησε τυπικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν και τρίτο τέρμα με τον Αντιγκρά στο 86′. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αγιάρα πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε.

Με το δεξί ξεκίνησε στη σεζόν η Νιουκάστλ. Η νίκη κόντρα στη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον θα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί παλικαρίσια, καθώς οι “ανθρακωρύχοι” αγωνιζόταν από το 28ο λεπτό με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σαρ. Στο 45′ όμως, η ομάδα του Έντι Χόου πέτυχε γκολ με τον Ζοέλιντον, το οποίο κράτησε με “νύχια και με δόντια” μέχρι το τέλος.

Στο 86′ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο City Ground η Μπόρνμουθ. Η Φόρεστ κρατούσε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το 23′ με το γκολ του Κρις Γουντ και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο, όμως η ομάδα του Άντονι Ιραόλα κατάφερε να πετύχει γκολ στο 86′ με τον Σεμένιο και να πάρει τον βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 16/8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ  1-0

Σάββατο 17/8

Ίπσουιτς – Λίβερπουλ  0-2
Άρσεναλ – Γουλβς  2-0
Έβερτον – Μπράιτον  0-3
Νιουκάστλ – Σαουθάμπτον  1-0
Νότιγχαμ – Μπόρνμουθ   1-1
Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα (19.30)

Κυριακή 18/8

Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας (16.00)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι (18.30)

Δευτέρα 19/8

Λέστερ – Τότεναμ (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P