Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Στην Athens Kallithea ο Nemanja Nikolić

Η Athens Kallithea δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ενίσχυσης της. Οι νεοφώτιστοι στη Super League ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (19/8) την απόκτηση του Νεμάνια Νίκολιτς.

Ο 24χρονος Βόσνιος επιθετικός είναι πρώην διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, που εντάχθηκε στον Ολυμπιακό σε ηλικία 19 ετών και πέρασε τέσσερις σεζόν στον σύλλογο, όπου είχε αρκετούς δανεισμούς προτού μείνει για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό Β, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στα Χανιά στη Super League 2, όπου και αποτέλεσε παίκτη-κλειδί για την ομάδα την περσινή σεζόν.

Γεννημένος στο Zvornik, ο Νίκολιτς αναδείχθηκε από την ακαδημία της FK Σαράγεβο, πριν κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Βοσνίας με την FK Μλάντοστ σε ηλικία 18 ετών, σημειώνοντας 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα, πορεία που του εξασφάλισε μία μεταγραφή στον Ολυμπιακό το επόμενο καλοκαίρι, τον Αύγουστο 2019.

Μετά από τρεις δανεισμούς — στη Ραντνίσκι Νις της κορυφαίας κατηγορίας της Σερβίας και την επιστροφή του στη Μλάντοστ τη σεζόν 2019/20, και μετά στα Χανιά στη Super League 2 τη σεζόν 2020/21 — ο Νίκολιτς αγωνίστηκε για δύο ολόκληρες σεζόν στον Ολυμπιακό Β, μετρώντας 42 συμμετοχές με δύο τέρματα τις σεζόν 2021/22 και 2022/23.

Το περσινό καλοκαίρι, επέστρεψε στα Χανιά με κανονική μεταγραφή, καταγράφοντας 19 συμμετοχές συνολικά με τρία γκολ και δύο ασίστ, βοηθώντας την ομάδα να τερματίσει στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ως διεθνής, ο Nikolić έχει εκπροσωπήσει τη Βοσνία με τις εθνικές ομάδες από το επίπεδο U15 έως U21.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P