Διάφορα

Κάθε μέρα και ένα περιστατικό : 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή σε παραλία, σώθηκε χάρη στην ΚΑΡΠΑ (vid)

Ένας 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή στην παραλία της Φούρκας στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πατέρας του παιδιού παρατήρησε ότι ο 8χρονος βρισκόταν μπρούμυτα στη θάλασσα και έσπευσε να τον βγάλει στην ακτή.

Κατά τύχη, στην παραλία βρισκόταν ένας ιδιώτης γιατρός, ο οποίος αναγνώρισε άμεσα τα συμπτώματα καρδιακής ανακοπής και ξεκίνησε αμέσως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η σελίδα αναφέρει ότι ειδοποιήθηκε το 166, καθώς και ο εθελοντής εκπαιδευτής της περιοχής, Θέμελης Ιερισσιώτης, ο οποίος έφτασε γρήγορα στο σημείο με οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Ευτυχώς, χάρη στις άμεσες ενέργειες και την παροχή οξυγόνου, το παιδί άρχισε να αναπνέει χωρίς να χρειαστεί η χρήση του απινιδωτή.

Στη συνέχεια, το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για σταθεροποίηση, πριν διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Η σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» εκφράζει τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση του μικρού και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων ιστοριών επιβίωσης, ειδικά σε αντίθεση με τα τραγικά περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P