Κατηγορίες
Basket

Ο Wesley Iwundu στον Προμηθέα Πάτρας (vid)

H KAE Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε την Τρίτη (20/8) την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γουέσλεϊ Ιβούντου.

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1994 στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Βλέπει τον κόσμο από το 201 εκατοστά και αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις “2” και “3”. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει φάει τα γήπεδα του ΝΒΑ με… το κουτάλι, ενώ διακρίνεται για την τρομερή του έφεση στο αμυντικό κομμάτι.

Ξεκίνησε την καριέρα από τους Kansas State Wildcats, με τους οποίους αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο ΝCAA (2013-17), πριν ξεκινήσει τη διαδρομή του στο NBA με τους Ορλάντο Μάτζικ, στους οποίους έπαιξε για μια τριετία (2017-20), αγωνιζόμενος σε 182 αναμετρήσεις, με περίπου 17 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής.

Την επόμενη σεζόν έπαιξε πρώτα στους Ντάλας Μάβερικς και έπειτα στους Νιου Όρλεαν Πέλικανς, ενώ τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στους Ατλάντα Χοκς και τους Cleveland Charge.

Τη σεζόν 2022-23, ο Ιβούντου έπαιξε ξανά στην G League, για λογαριασμό των Stockton Kings, ενώ πέρυσι πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη, για λογαριασμό της γερμανικής Ράστα Βέκτα. Με τη φανέλα της ομάδας της Σαξωνίας, ο Αμερικάνος μέτρησε 9,5 πόντους και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P