Διάφορα

Τρομερές καταστάσεις στο Νοσοκομείο Σάμου : Παιδίατρος με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω κόπωσης!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς σήμερα Δευτέρα (19/8) κατατέθηκαν δύο νέες παραιτήσεις.

Όπως αναφέρει το samos24, πρόκειται για την παραίτηση μιας παιδιάτρου και μιας παθολόγου, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη υποστελεχωμένη κατάσταση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΙΣ, η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου χειροτερεύει καθημερινά. Το νοσοκομείο λειτουργεί με το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ η αναγκαστική υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει σωματική και ψυχική κόπωση στους ιατρούς.

Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών. Αυτό αφήνει το νοσοκομείο χωρίς παιδίατρο, και κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Αντιθέτως, ενώ το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις, μετακινήθηκαν ιατροί από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου σε άλλες περιοχές εκτός νομού (Αγαθονήσι και Πάτμο) με τη συναίνεση όλων των αρμοδίων.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι έντονο, οδηγώντας σε υπερβολική πίεση τους εναπομείναντες γιατρούς και το προσωπικό. Επιπλέον, το νοσοκομείο Σάμου αποκτά σταδιακά κακή φήμη μεταξύ των γιατρών από άλλες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που λειτουργεί αποθαρρυντικά για όσους θα επιθυμούσαν να εργαστούν εκεί.

Οι άσχημες εργασιακές συνθήκες, οι διοικητικές δυσλειτουργίες και η έλλειψη υποστήριξης δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα που αποτρέπει τους νέους γιατρούς από την επιλογή της Σάμου ως επαγγελματικό τους προορισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙΣ τονίζει ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το νοσοκομείο θα κλείσει. Καλεί όλους τους αρμόδιους να δράσουν για να σωθεί το νοσοκομείο και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις προσωπικού.

“Επιτέλους, αν σας ενδιαφέρει, κάντε κάτι άμεσα,” καταλήγει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΝΙΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

“Η  κατάσταση στο Γ.Ν. Σάμου καθίσταται όλο και χειρότερη. Επανειλημμένως  έχουμε δηλώσει ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό  προσωπικό, ενώ  η αναγκαστική υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει, σωματική και ψυχική κόπωση.

Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών , νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών.

Όπως καταλαβαίνετε το νοσοκομείο μένει χωρίς παιδίατρο.

Κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί. Αντιθέτως, και ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις μετακίνησαν εκτός Νομού, ιατρούς από το Κ.Υ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ με τη συναίνεση όλων των υπευθύνων στο Αγαθονήσι και στην Πάτμο.

Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει. Επιτέλους, αν σας ενδιαφέρει κάντε κάτι άμεσα.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P