Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Με το…ενάμιση πόδι στη League Phase η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, βάσεις για πρόκριση η Λιλ (vids)

Με τρία παιχνίδια, ξεκίνησαν τα play off του Champions League, ένα βήμα πριν την είσοδο των ομάδων στη νεοσύστατη League Phase.

Στο Maksimir του Ζάγκρεμπ, η Ντινάμο ήταν καταιγιστική κόντρα στην Κάραμπακ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση. Το γκολ του Πιάτσα στο 29′ άνοιξε τον δρόμο για τη σημερινή επικράτηση, αν και στη συνέχεια οι Αζέροι απείλησαν με την ισοφάριση.

Το γκολ του Κουλένοβιτς στο 75′ έδωσε ακόμα πιο σημαντικό προβάδισμα στους Κροάτες, που σημείωσαν και τρίτο τέρμα στο 80′ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή.

“Καθαρή” νίκη και για τη Λιλ, χωρίς όμως να δεχτεί τέρμα. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς να σημειωθεί γκολ στο Stade du Hainaut, οι Γάλλοι ανέβασαν στροφές με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου και στο 52′ άνοιξαν το σκορ με τον Ντέιβιντ. Η Σλάβια Πράγας ρίσκαρε στη συνέχεια, ο Γίντριχ Τρπισόφσκι έκανε αλλαγές, όμως η Λιλ ήταν αυτή που πέτυχε δεύτερο τέρμα, στο 77′ με τον Ζεγκρόβα, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Τσεχία.

Στο Aspmyra Stadion, η Μπόντο Γκλιμτ έχασε την ευκαιρία να πάρει μια “καθαρή” νίκη. Τα γκολ των Μπιόρτουφτ (52′) και Μάατα (62′) έβαλαν…φωτιά στις κερκίδες, όμως το γκολ του Μίμοβιτς στο 75′ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς του Βελιγραδίου, σε μία εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα :

Τρίτη 20/8

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Κάραμπακ (Αζερμπαϊτζάν)  3-0
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Ερυθρός Αστέρας  2-1
Λιλ (Γαλλία) – Σλάβια Πράγας (Τσεχία)  2-0

Τετάρτη 21/8

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) – Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Μάλμε (Σουηδία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Μίντιλαντ (Δανία) – Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)

*Οι επαναληπτικοί διεξάγονται 27-28/8

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P