Κατηγορίες
Αθλήματα

US Open: Ένα βήμα από το κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ!

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσε μια ακόμα σκληρή μάχη, αυτή τη φορά απέναντι στην πρώην Νο40 του κόσμου Αλίσια Παρκς, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί με 7-5, 5-7, 6-2 μετά από 2,5 ώρες εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η 31χρονη Παπαμιχαήλ, αν και στο 2ο set είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, καθώς σέρβιρε για να κλείσει το ματς, έδειξε συνέπεια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και μεγάλη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες της για break, τελειώνοντας το παιχνίδι με 7/12, ωστόσο αν αναλογιστούμε ότι τα 5 χαμένα ήταν τα match-points που έχασε στο 7o game του 3ο set, μέχρι εκείνο το σημείο είχε 7/7!

Από τη μεριά της η Παρκς, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 διπλά λάθη (μόλις 2 η Παπαμιχαήλ), σημείωσε 37 winners έναντι 3 της Ελληνίδας τενίστριας, ενώ υπέπεσε σε 68 αβίαστα λάθη την ίδια ώρα που η Παπαμιχαήλ είχε μόλις 17.

Όπως αναφέρει το Tennis24, στο 1ο set η Παπαμιχαήλ βρήκε πρώτη break (3-2) το οποίο εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια κάνοντας το 4-2, ωστόσο δεν κατάφερε να κλείσει το set σε πρώτη φάση, με την Παρκς να σβήνει set-point και στη συνέχεια με break να ισοφαρίζει σε 5-5.

Όμως στη συνέχεια η Παπαμιχαήλ πήρε τους 8 από τους 10 τελευταίους πόντους, φτάνοντας σε break και hold και με 7-5 πήρε προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος η Νο236 του κόσμου προηγήθηκε με 2-0, φτάνοντας σε νέο break, με την Παρκς να αντιδρά κατακτώντας τα επόμενα 4 games (4-2). Με δύο συνεχόμενα break, η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με 5-4 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση, όμως η Παρκς με δύο break κι ένα hold έκανε το 7-5 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο decider set εκεί όπου η Παπαμιχαήλ πήρε τα πρώτα 4 games (4-0), με την Παρκς να μειώνει σε 4-1 και 5-2 σβήνοντας ωστόσο 5 match-points της Παπαμιχαήλ η οποία αμέσως μετά έκλεισε την πρόκριση για τον 3ο γύρο της προκριματικής φάσης.

Εκεί αναμένεται να αντιμετωπίσει και 3η Αμερικανίδα παίκτρια, η οποία θα προκύψει από το παιχνίδι της 38χρονης και πρώην Νο19 του κόσμου, Βαρβάρα Λεπτσένκο και Βάλερι Γκλόζμαν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P