Κατηγορίες
Διάφορα

Έκρυθμη η κατάσταση στο νοσοκομείο της Σάμου μετά την παραίτηση της διοικήτριας (vid)

Όπως περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Σάμου, Φάμπιο Ζαρντίνα η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο είναι τραγική…

Ο ίδιος τονίζει και τις υπερεφημερίες, που στοίχισε στη μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου της Σάμου, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Τζάνειο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα πονοκεφάλου και δυσαρθρίας.

Η κατάσταση της ήταν αρκετά κρίσιμη, καθώς από 1 έως 18 Αυγούστου είχε πραγματοποιήσει συνολικά 6 εφημερίες. Από τον Ιούλιο έως σήμερα, οι εφημερίες της ανέρχονται σε 23.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς του νομού καθώς και προς τον λαό της Σάμου για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τετάρτη, 28 Αυγούστου. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19.30 στην πλατεία Πυθαγόρα και στις 21.00 στην πλατεία Ευδήλου Ικαρίας, με κύριο θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει τη χρόνια και συνεχώς διογκούμενη κατάσταση των προβλημάτων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τις ανθυγιεινές πολιτικές που εφαρμόζονται στον τομέα της υγείας, οι οποίες θεωρούν κόστος το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής. Το νοσοκομείο της Σάμου βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης παρά τις εξαγγελίες του υπουργού, και οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά αυτήν την κατάρρευση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει την ανάγκη να πάρουν οι πολίτες την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν την ενίσχυση του νοσοκομείου με επείγουσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Συγκεκριμένα, απαιτούνται:

  • 4 μόνιμοι παιδίατροι
  • 3 μόνιμοι ιατροί στη ΜΕΘ
  • 3 μόνιμοι παθολόγοι
  • 2 μόνιμοι αναισθησιολόγοι
  • 2 μόνιμοι ακτινοδιαγνώστες
  • 4 ειδικευμένοι ιατροί για το ΤΕΠ
  • 2 ψυχίατροι
  • 1 παιδοψυχίατρος

Επιπλέον, ζητούν την προκήρυξη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων που λείπουν από το νοσοκομείο και γενναία ενίσχυση για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P