Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Περίπατος” και μισή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ! (vids)

Μια βροχερή βραδιά, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς για τον ΠΑΟΚ!

Ο “δικέφαλος” πέτυχε τέσσερα γκολ κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς και ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία του στη League Phase του Europa League, σε μια βραδιά που θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Τα δύο γκολ του Μπάμπα και τα εντυπωσιακά τελειώματα των Τάισον και Κωνσταντέλια, έφεραν τον ΠΑΟΚ προ των πυλών της επόμενης φάσης της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA.

Ο λαός του ΠΑΟΚ απόλαυσε μια ακόμα σπουδαία βραδιά του “δικεφάλου”, που επέβαλλε από την πρώτη στιγμή τον ρυθμό του και μετέτρεψε τον επαναληπτικό του Δουβλίνου σε τυπική διαδικασία.

Το φιλμ

Στην πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ με αξιώσεις, η μπάλα…κρύφτηκε μεταξύ Σβαμπ, Μπράντον και Κωνσταντέλια, ο τελευταίος σούταρε αλλά κόντραρε στα σώματα.

Στο 9′ ο “δικέφαλος” έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ζίφκοβιτς σέντραρε από δεξιά, ο Μπράντον έκανε το γυριστό αλλά ο Πελς απέκρουσε σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του, ο Κεντζιόρα έπιασε την κεφαλιά και ο αντίπαλος κίπερ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 20ό λεπτό, ο Ζίφκοβιτς βρέθηκε σε πλάγια θέση, δοκίμασε να σημαδέψει τη γωνία του Πελς αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Στο 24′ καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία της Σάμροκ στο παιχνίδι. Ο Φαρούτζια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χορ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από το μισάωρο και έπειτα, η Σάμροκ πήγε το ματς στη δύναμη. Στο 41′ ο “δικέφαλος” βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Ότο, ο οποίος “πάτησε” περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια, αυτός με τη μία βρήκε τον Μπάμπα που σκόραρε χωρίς αντίκρισμα.

Τελικά, το γκολ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ! Ο Ζίφκοβιτς έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Κλίρι έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην εστία της ομάδας του (1-0)

Η εκκίνηση του δευτέρου μέρους, βρήκε τον ΠΑΟΚ…φουριόζο! Τρία λεπτά μετά την έναρξη, ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ο Τάισον πάτησε περιοχή και κάνοντας ωραία κίνηση, έπιασε ένα τρομερό σουτ για να στείλει την μπάλα ψηλά στην εστία, δίχως να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πελς (2-0).

Τρία λεπτά, ο “δικέφαλος” έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας “τσίμπησε” την μπάλα αφήνοντας πίσω του τον αντίπαλό του, για να γυρίσει στο πέναλτι στον Τάισον, όμως ο Βραζιλιάνος σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 52′ όλα έγιναν απλούστερα για τον ΠΑΟΚ, καθώς η Σάμροκ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Χόνοχαν αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη, για φάουλ στον Σβαμπ.

O απελευθερωμένος πλέον “δικέφαλος” έκανε ότι ήθελε στην Τούμπα! Στο 67ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με έξοχο πλασέ στο πλαϊνό δίχτυα “έγραψε” το 3-0.

Στο δίλεπτο 76′-77′ ο ΠΑΟΚ είχε δύο ισάριθμες ευκαιρίες σε κεφαλιές των Σβαμπ και Τσάλοφ, ο οποίος πέρασε λίγο νωρίτερα στη θέση του Μπράντον Τόμας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι “ασπρόμαυροι” έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και τέταρτο τέρμα. O Ντεσπόντοφ βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει τη λευκή βούλα. Ο Τσάλοφ έστειλε την μπάλα πάνω στον Πελς και στην επαναφορά σημάδεψε το δοκάρι!

Ότι δεν πέτυχε νωρίτερα ο ΠΑΟΚ, το έπραξε στο 90+2′, βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση. Ο Τσάλοφ ξανά αστόχησε εξ επαφής και Μπάμπα στην επαναφορά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο του “δικεφάλου” (4-0).

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο (79′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (79′ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (79′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (79′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (64′ Τσάλοφ)

Σάμροκ Ρόβερς (Στίβεν Μπράντλεϊ) : Πελς, Χόαρ, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουότς (73′ Μπερν), Ο’Νιλ, Νάτζεντ (73′ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27′ λ.τ. Λόπες), Φαρούτζια (84′ Μπερκ), Γκριν (73′ Μαντρόιου)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P