Κύπελλο Ελλάδος

Οι ωραίες ιστορίες του Κυπέλλου Ελλάδας : ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά κόντρα σε ομάδες που είχαν πέρσι…τέσσερις κατηγορίες διαφορά!

Πολλές φορές μέσα από το sportsup.gr, τονίσαμε την ανάγκη αναβάθμισης του Κυπέλλου Ελλάδας, ως ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών.

Η πρόσφατη ανάρτηση μας στα κοινωνικά δίκτυα για τον τρόπο διεξαγωγής στη Γερμανία, έγινε viral και πολλές ήταν οι θετικές κριτικές για το ότι η ΕΠΟ προχώρησε τα τελευταία χρόνια στη σημαντική αλλαγή, να συμπεριλάβει στο Κύπελλο τις κατόχους των τοπικών Ενώσεων.

Μάλιστα, η προϋπόθεση να αγωνίζονται πάντα εντός, όταν αντιμετωπίζουν ομάδες από μεγαλύτερες κατηγορίες, τις δίνει τη δυνατότητα να έχουν κάποιες πιθανότητες παραπάνω, αλλά -πρωτίστως- να έχουν την ευκαιρία για μια οικονομική ανάσα μέσα από τα εισιτήρια αλλά και -αργότερα- σε μια τηλεοπτική κάλυψη, που επίσης επιφέρει έσοδα.

Βέβαια, για να αντιγράψουμε τη γερμανική διοργάνωση του Κυπέλλου, θα πρέπει να κάνουμε κι άλλα βήματα, όπως τα χρήματα που δίνει στις ομάδες όσο προσχωρούν στον θεσμό, ενώ διατηρεί μέχρι τέλους την προϋπόθεση οι ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, να αγωνίζονται πάντα εντός.

Ελπίζουμε πως θα γίνει κι αυτό τα επόμενα χρόνια και θεωρούμε σίγουρο πως θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον θεσμό!

Τα ζευγάρια που προέκυψαν στη σημερινή κλήρωση κρύβουν…μύθους!

Η δεύτερη φάση της κλήρωσης που έλαβε χώρα σήμερα στην Αθήνα, ανέδειξε πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με ποικίλες ιστορίες να πηγάζουν από αυτές, αλλά και ταξίδια που ούτε καν φαντάστηκαν κάποιες ομάδες!

Χαρακτηριστικό είναι πως ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Κηφισιά που υποβιβάστηκαν πέρσι από τη Super League 2, θα αναμετρηθούν με ομάδες που πέρσι αγωνιζόταν…τέσσερις κατηγορίες κάτω! Οι Ηπειρώτες θα ταξιδέψουν στη γειτονική Θεσπρωτία για να αντιμετωπίσουν τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου, από μια κωμόπολη της περιοχής, με πληθυσμό 2.000 κατοίκους, ο οποίος στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του σε τελικό, κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΠΣΘ.

Την ίδια ώρα, η Κηφισιά θα πάει στην Ικαρία για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Διαγόρα, που επίσης έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο στην ΕΠΣ Σάμου!

Επίσης, η ΑΕ Κυδωνίας από τα Χανιά θα φιλοξενήσει στην Κρήτη τον ιστορικό Πανιώνιο, ο Ερμής Αμυνταίου τον Ηρακλή, ενώ η Ηλιούπολη θα πάει στην όμορφη Χίο για να αντιμετωπίσει τη Θύελλα Χαλκειού.

Όσον αφορά τον ΦΑΣ Νάουσα, η κληρωτίδα μάλλον δεν της έκανε το χατίρι, καθώς στη δεύτερη φάση θα αντιμετωπίσει στο ΔΑΚ της πόλης τον Καμπανιακό κι αν κάνει την έκπληξη και προκριθεί, θα βρει στον δρόμο του τον νικητή Θύελλα Χαλκειού – ΠΑΕ Ηλιούπολη.

Ιδανική κλήρωση είχε τέλος ο Απόλλων Κρύας Βρύσης, που θα αντιμετωπίσει εντός έδρας στην 1η φάση τον Εορδαϊκό (φέτος στο τοπικό της ΕΠΣ Κοζάνης) κι αν προκριθεί, ξανά εντός με την Αστραπή Μεσοποταμίας, που αγωνίζεται στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Καστοριάς.

Αν η ομάδα του Δημήτρη Βοτάρη περάσει κι αυτό το εμπόδιο, θα παίξει (το πιο πιθανό) με τη Νίκη Βόλου (και πάλι εντός), που στον 2ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Ατρόμητος Παλαμά – Ακαδημία Πλαταμώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P