Κατηγορίες
Basket

ΕΚΑΣΚΕΜ : Οι ομάδες που θα αγωνιστούν φέτος στο ανδρικό πρωτάθλημα και τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης

Συνεχίζεται και φέτος με το ίδιο φορμάτ, το πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια, η μία και μοναδική κατηγορία θα περιλαμβάνει δύο ομίλους. Σύμφωνα με την προκήρυξη (ΕΔΩ), θα ακολουθήσουν αγώνες διαβάθμισης ώστε να προκύψει στο τέλος τόσο η τελική κατάταξη όσο και η ομάδα που θα προβιβαστεί στη Γ Εθνική.

Στο ενιαίο πρωτάθλημα συμμετέχουν 20 ομάδες.

Αναλυτικά :

1ος όμιλος (10 ομάδες)
Αναγέννηση Λιτοχώρου
Βατανιακός
ΑΓΕ Πιερίας
ΑΚΕ Πιερίας
ΓΑΣΠ Πάνθηρες
ΑΟΚ Αιγινιακός
ΓΑΣ Βαφύρας
Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαριάς
Άθλος Αλεξάνδρειας
ΓΑΣ Αλεξάνδρεια

2ος όμιλος (10 ομάδες)
Εργόναθλος Πολυκάστρου
Αετός Κιλκίς
ΦΟ Αριδαίας
Παναλμωπιακός
Εδεσσαϊκός
Ίκαροι Γιαννιτσών
Ζαφειράκης Νάουσας
ΑΟΚ Βέροιας
ΓΑΣ Μελίκη
Νέοι Φίλιππου Βέροιας

Η έναρξη της σεζόν ορίστηκε για το Σάββατο 12/10 και η κλήρωση θα γίνει διαδικτυακά αύριο Δευτέρα 26/8 και ώρα 18.00

Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, θα ακολουθήσει η Β Φάση του πρωταθλήματος.

–Η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο θα αγωνιστεί με την ομάδα που κατέκτησε την τέταρτη θέση του 2ου ομίλου στις δύο νίκες με πλεονέκτημα έδρας της πρώτης ομάδας του 1ου ομίλου. Η νικήτρια ομάδα θα είναι η Ν1 και η ηττημένη η Η4
–Η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου θα αγωνιστεί με την ομάδα που κατέκτησε την τέταρτη θέση του 1ου ομίλου στις δύο νίκες με πλεονέκτημα έδρας της πρώτης ομάδας του 2ου ομίλου. Η νικήτρια ομάδα θα είναι η Ν2 και η ηττημένη η Η3.
–Η ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου θα αγωνισθεί με την ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση ομάδα του 2ου ομίλου στις δύο νίκες με πλεονέκτημα έδρας της δεύτερης ομάδας του 1ου ομίλου. Η νικήτρια ομάδα θα είναι η Ν3 και η ηττημένη η Η2.
–Η ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου θα αγωνισθεί με την ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση του 1ου ομίλου στις δύο νίκες με πλεονέκτημα έδρας της δεύτερης ομάδας του 2ου ομίλου. Η νικήτρια ομάδα θα είναι η Ν4 και η ηττημένη η Η1.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί το Final 4, στο οποίο θα πάρουν μέρος οι νικήτριες ομάδες της Β Φάσης (Ν1, Ν2, Ν3 & Ν4) και θα αγωνιστούν σε ουδέτερο γήπεδο ως εξής:

Η νικήτρια ομάδα του Τελικού θα καταλάβει την 1η θέση και θα ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΜ για τη σεζόν 2024-2025 και ανέρχεται στη National League 2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P