Κατηγορίες
Super League 1

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ, “συστήθηκε” με γκολ ο Τισουντάλι

Συνέχισε το νικηφόρο του σερί ο ΠΑΟΚ, που έκανε το 2×2 στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο “δικέφαλος” επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες μόνο στα πρώτα 45 λεπτά, και ετοιμάζεται πλέον για τον επαναληπτικό της Ιρλανδίας κόντρα στη Σάμροκ, σε ένα ματς το οποίο θεωρείται τυπική διαδικασία.

Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ οι Σάστρε και Τισουντάλι, με τον Μαροκινό μάλιστα να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ, ανοίγοντας… λογαριασμό με την “ασπρόμαυρη” φανέλα.

Θετικά στοιχεία και για τον Σόλα Σορετίρε, που πέρασε ως αλλαγή και αμέσως έγινε απειλητικός στην αντίπαλη εστία.

Από την άλλη πλευρά, οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς, είχε μια καλή στιγμή μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα και γενικά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο διάστημα αυτό.

Το φιλμ

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε δυνατά στην Τούμπα και μόλις στο 1ο λεπτό, ο Πέρες δοκίμασε το σουτ και ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, απόλυτα λογικό καθώς αγωνίζεται στην έδρα του, όμως μέχρι το 20ό λεπτό, δεν έφτασε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Σε εκείνο το σημείο, ο Μουργκ έκλεψε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, πάσαρε στον Τσάλοφ αλλά ενώ ο Τσάβες ήταν είχε εξουδετερωθεί, δεν σούταρε και έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 28′ ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε με τεχνικό τρόπο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο δίλεπτο 32-33′ ο Παναιτωλικός είχε δύο καλές επισκέψεις στα καρέ του Κοτάρσκι, ο οποίος αρχικά απέκρουσε το σουτ του Μπουζούκη και στη συνέχεια είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ στο πλασέ του Ντίαζ.

Οι Αγρινιώτες ισορρόπησαν στο διάστημα αυτό και δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά, κρατώντας το μηδέν, βγαίνοντας μάλιστα ιδιαίτερα απειλητικά στην αντίπαλη άμυνα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ απείλησε σε πλασέ του Κωνσταντέλια αλλά ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα.

Ο “δικέφαλος” μπήκε… φουριόζος στο διάστημα αυτό και στο 51′ άνοιξε το σκορ! Ο Καμαρά βρήκε εξαιρετικά τον Ντεσπόντοφ, αυτός έκανε το γέμισμα και ο Σάστρε με κεφαλιά “έγραψε” το 1-0.

Απελευθερωμένος πλέον ο ΠΑΟΚ, απείλησε ξανά στο 59′ όταν ο Σβαμπ έκανε την πάσα στον Ντεσπόντοφ, ο τελευταίος έκανε το γυριστό αλλά ο Τσάβες απέκρουσε με δυσκολία.

Ο “δικέφαλος” δεν κινδύνεψε καθόλου στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το 79′, στιγμή στην οποία ο Τισουντάλι πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα, βάζοντας τις βάσεις για τη σημερινή επικράτηση των “ασπρόμαυρων”. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, ο Ζίφκοβιτς έπαιξε ωραία με τον Μαροκινό, που πάτησε περιοχή και πλάσαρε ιδανικά από πλάγια θέση δεξιά για το 2-0.

Στο 88′ ο Τάισον πήρε την πάσα από τον νεοεισελθόντα Σορετίρε, που έκανε ντεμπούτο, μπλόκαρε ο Τσάβες.

Στο 90′ ο “δικέφαλος” έχασε καλή ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Σάστρε έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Σορετίρε έκανε το τακουνάκι αλλά ο Τσάβες απέκρουσε.

Με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα μόλις άουτ.

Στο 90+3′ ο Τισουντάλι σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για θέση off-side του σκόρερ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρας, Σάστρε, Καμαρά (71′ Τισουντάλι), Σβαμπ, Μουργκ (71′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (85′ Σορετίρε), Ντεσπόντοφ, Τσάλοφ (71′ Οζντόεφ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης) : Τσάβες, Παντελάκης, Μλάντεν (61′ Μαΐντεβατς), Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (74′ Μιγκέλ Λουίς), Μπουζούκης (61′ Κοντούρης), Μπελεβώνης (61′ Λαγιούντ), Ντίας (78′ Νικολάου), Λομονάκο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P