Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλες στιγμές για τον Ελληνικό αθλητισμό : Η κωπηλασία έφερε τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο μέσα σε 24 ώρες! (vids)

Τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο είναι ο απολογισμός της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U19 στον Καναδά, σε μια μέρα που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας μας.

Το ξεκίνημα έγινε με τις Νεφέλη Ντάρα και Δήμητρα Παπαιωάννου στο τελικό της δίκωπου Νεανίδων. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7:48.51 πίσω από τη Ρουμανία που πήρε το χρυσό με 7:39.27 και μπροστά από το πλήρωμα με τις ανεξάρτητες αθλήτριες που τερμάτισε σε 7:51.82.

Ακολούθησαν οι Δημοσθένης Κουτσογιάννης και Ανδρέας Μπούρκας στον μεγάλο τελικό της δίκωπου των Εφήβων, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ως πλήρωμα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα πήγαν εξαιρετικά. Το χρυσό πήγε στη Ρουμανία (7:03.69) , το ασημένιο στη Γερμανία (7:03.87) και το χάλκινο στην Ισπανία (7:07.53).

Λίγη ώρα μετά, με ένα φανταστικό σπριντ στα τελευταία 150μ οι Γαβριέλα Λιόλιου και Βάλια Λυκομήτρου του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης, προσπέρασαν σα σίφουνας τη βάρκα της Βρετανίας που προηγούνταν ακόμα και 15 μέτρα και αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο διπλο σκιφ των Νεανίδων με χρόνο 7:39.90 ενώ η αγγλική βάρκα πήρε το ασημένιο με 7:45.82 και η Ισπανική το χάλκινο με 7:47.46. Το ελληνικό πλήρωμα είχαν αναδειχθεί και πρωταθλήτριες Ευρώπης στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό τον περασμένο Ιούνιο.

δείτε την απονομή των Λιόλιο-Λυκομήτρου ΕΔΩ

Ο ελληνικός…τυφώνας συνεχίστηκε με το διπλό σκιφ των εφήβων και τους Νίκο Χωλόπουλο και Κωνσταντίνο Γιαννούλη να κάνουν μια σπουδαία κούρσα στον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Καναδά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 6:50.18, αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία (6:52.75) και Τρίτη την Αυστραλία (6:53.50).

δείτε την απονομή των Χωλόπουλου-Γιαννούλη ΕΔΩ

Η μεγάλη μέρα ολοκληρώθηκε με το τρίτο χρυσό για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Εφήβων! Απίστευτος Παναγιώτης Μακρυγιάννης με ένα μοναδικό φίνις πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του σκιφ εφήβων και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στον Καναδά κερδίζοντας τον Μάξιμιρ Χριμπούσκι που ήταν ακόμα και 17 μέτρα μπροστά του λογά μέτρα πριν τον τερματισμό με χρόνο 7:23.11 αφήνοντας τον ανεξάρτητο κωπηλάτη δεύτερο με 7:24.56 και τον Γερμανό Οχενς τρίτο με 7:28.50. Έτσι μετά το ασημένιο στο περσινό παγκόσμιο και το χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό ο Παναγιώτης με καταγωγή από το Πλατανόρευμα Κοζάνης, αναδεικνύεται και Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του

δείτε την απονομή του Παναγιώτη Μακρυγιάννη ΕΔΩ

Η ελληνική κωπηλατική ομάδα αναδείχτηκε τρίτη δύναμη στο κόσμο στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων με τρία χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο και μάλιστα στο ξεκίνημα ενός νέου Ολυμπιακού κύκλου που ξεκίνησε με τερματισμό το Λος Άντζελες το 2028!

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P