Κατηγορίες
Super League 1

Στο 90+6′ “λυτρώθηκε” με Σπόραρ ο Παναθηναϊκός! (vids)

Όλα έδειχναν πως ερχόταν η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας “γκέλα” για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Σπόραρ είχε άλλη άποψη!

Οι “πράσινοι” ήταν κακοί, ο Λεβαδειακός αξιόμαχος, αλλά με γκολ του Σλοβένου με… buzzer beater, το τριφύλλι σώθηκε από το κάζο και από δεύτερη σερί εντός έδρας γκέλα.

Με αυτή την εικόνα που είχε κόντρα στους Βοιωτούς, όμως, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι… Όπως και να έχει, πριν τον πρώτο μεγάλο τελικό με τη Λανς, όπου παίζεται η παραμονή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αυτό που μετρούσε ήταν η νίκη με τον Λεβαδειακό.

Το φιλμ

Με… φόρα μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς. Ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος, με τον Γιαννιώτα να βλέπει την… τύχη να του γυρίζει την πλάτη, καθώς το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Ντραγκόφσκι στο 1’!

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» άμεσα, με τον Γερεμέγεφ να βγαίνει τετ α τετ στο 3’, όμως το σκάψιμο που επιχείρησε πέρασε άουτ. Μία φάση βέβαια που ήταν οριακή και εφόσον ο άσος των γηπεδούχων σκόραρε, θα ελεγχόταν από τον VAR.

Ακολούθησε άλλη μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 5’, με την προβολή του Όζμπολτ να περνάει άουτ.

Εν συνεχεία ο ρυθμός άρχισε να πέφτει σιγά-σιγά, με το «τριφύλλι» να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου να αμύνεται και να ψάχνει την αντεπίθεση. Η επόμενη αξιόλογη προσπάθεια έλαβε χώρα στο 23’, με τους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Αλόνσο να «κρύβουν» την μπάλα με γρήγορη εναλλαγή, αλλά τον Γκροφ να στερεί το γκολ στον Τσέριν στο τετ α τετ τους!

Αυτή η φάση ήταν μια μικρή… παρένθεση στη γενική εικόνα του πρώτου μέρους, στο οποίο οι «πράσινοι» προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες. Στο 41’ το τελείωμα του Πελίστρι μέσα από την περιοχή ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 45’ ο Όζμπολτ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Γεντβάι. Έτσι, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζουν την εμφάνιση των παικτών τους…

Με φάση για τον Παναθηναϊκό εκκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Στα 55’’ από την έναρξή του, ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε μόλις άουτ! Στο 54’ ο Λεβαδειακός έφτασε σε γκολ σε αντεπίθεση, με τον Όζμπολτ να δίνει πάσα στον Γιαννιώτα και τον τελευταίο να νικά τον Ντραγκόφσκι με πλασέ από κοντά. Όμως το τέρμα του Έλληνα δε μέτρησε, καθώς ο Σλοβένος ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όπως επιβεβαίωσε και ο VAR τον βοηθό.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, περνώντας στο ματς τους Τετέ, Τζούριτσιτς και Σπόραρ. Το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2, με τον Σλοβένο φορ να πηγαίνει να παίξει δίπλα στον Γερεμέγεφ και τους άλλους δύο πίσω τους. Η πίεση των γηπεδούχων μεγάλωνε, αλλά η παραγωγή φάσεων ήταν ελάχιστη…

Στο 71’ ο Τζούριτσιτς βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε δύο φορές, η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Σε αυτή τη φάση υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι, με τον διαιτητή Τσέτσιλα να δείχνει παίζεται. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για κόκκινη στον Τσέριν, με τον VAR να θεωρεί το πάτημα του Σλοβένου στον Μπάλτσι μη ηθελημένο.

Η πίεση δεν είχε αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, με την κεφαλιά του Γεντβάι στο 81′ να περνάει άουτ. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη τελική μετά τη διπλή προσπάθεια του Τζούριτσιτς δέκα λεπτά νωρίτερα. Η εικόνα δεν άλλαζε, με το «τριφύλλι» πάντως να ψάχνει με κάθε τρόπο το γκολ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «πράσινοι» έχασαν μία σπουδαία διπλή ευκαιρία. Ο Γκροφ έβγαλε το γυριστό του Μακσίμοβιτς, με τον Γερεμέγεφ στο… ριμπάουντ να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση!

Στο 90+5’ ο Τετέ είχε την ευκαιρία να σκοράρει με φάουλ έξω από την περιοχή, με την εκτέλεση του τελικά να περνά δίπλα από το δοκάρι του Γκροφ. Εν τέλει ένα λεπτό μετά ήρθε η λύτρωση, με τον Σπόραρ να βλέπει την μπάλα μπροστά του μετά το δοκάρι του Τετέ και να σκοράρει το νικητήριο γκολ!

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σχένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ (71’ Μλαντένοβιτς), Μακσίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Μπακασέτας (60’ Τζούριτσιτς), Πελίστρι (60’ Τετέ), Μαντσίνι (59’ Τετέ), Γερεμέγεφ.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Τσάπρας, Πλέγας (78’ Μεχία), Μπάλτσι, Παπαδόπουλος, Πεντρόζο (77’ Ρόμο), Γιαννιώτας (82’ Γιόκε), Κωστή (60’ Λαμαράνα), Κάσσος, Όζμπολτ (60’ Συμελίδης).

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/8

ΟΦΗ – Ατρόμητος  1-1
Πανσερραϊκός – Άρης  0-1
ΑΕΚ – Λαμία  1-1

Κυριακή 25/8

Asteras Aktor – ΝΠΣ Βόλος  0-1
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός  2-0
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός  1-0

Δευτέρα 26/8

Ολυμπιακός – Athens Kallithea (20.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ 2 2 0 0 5 2 3 6
2 ΑΕΚ 2 1 1 0 4 1 3 4
3 Λαμία 2 1 1 0 2 1 1 4
4 Άρης 2 1 1 0 2 1 1 4
5 Αστέρας Τρίπολης 2 1 0 1 1 1 0 3
6 Ολυμπιακός 1 1 0 0 2 0 2 3
7 Παναθηναϊκός 2 1 0 1 1 1 0 3
8 ΝΠΣ Βόλος 2 1 0 1 1 2 -1 3
9 Ατρόμητος 2 0 2 0 2 2 0 2
10 Athens Kallithea 1 0 1 0 0 0 0 1
11 Λεβαδειακός 2 0 1 1 0 1 -1 1
12 ΟΦΗ 2 0 1 1 1 4 -3 1
13 Πανσερραϊκός 2 0 0 2 2 4 -2 0
14 Παναιτωλικός 2 0 0 2 0 3 -3 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P