Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Μεγάλες στιγμές για τη Σλόβαν, “χρυσό” εισιτήριο για τον Ερυθρό Αστέρα

Δραματικά σε εξέλιξη παιχνίδια τα αποψινά των επαναληπτικών των play off του Champions League, που ολοκλήρωσαν το παζλ της νεοσύστατης League Phase.

Μεγάλη πρόκριση στον επόμενη γύρο πήρε ο Ερυθρός Αστέρας, που στο… φλεγόμενο Rajko Mitić του Βελιγραδίου, επικράτησε με 2-0 της Μπόντο Γκλιμτ και ανέτρεψε το εις βάρος του 1-2 στη Νορβηγία. Τα γκολ των Ντουάρτε (πεν) και Στάγιτς έδωσαν το “χρυσοφόρο” εισιτήριο στους Σέρβους.

Σπουδαία βραδιά και για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας! Οι Σλοβάκοι ανέτρεψαν το σκορ της Δανίας και πήραν επική πρόκριση, κάνοντας την ανατροπή στο σκορ μέσα σε τέσσερα λεπτά προς το τέλος της αναμέτρησης. Η Μίντιλαντ έκανε τη δική της ανατροπή νωρίτερα, με την γκολάρα του Σιμσίρ αλλά και το σουτ του Τζου, με τους Σλοβάκους να φτάνουν στη μεγάλη νίκη-πρόκριση χάρη στα γκολ των Τόλιτς (82′) και Μπερσεγιάν (86′).

Εκτός League Phase του Champions League θα μείνει η Σλάβια Πράγας του τρομερού Χρήστου Ζαφείρη, που σήμερα έκανε ότι μπορούσε κόντρα στην ισχυρή Λιλ. Πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, όμως ούτε το δικό του τέρμα, ούτε του Σρανζ στο 84′ δεν έφτασε στους Τσέχους. Το γκολ που σημείωσε ο Ζεγκρόβα για τους Γάλλους και συγκεκριμένα στο 77′ έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τέλος στο Αζερμπαϊτζάν, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κάραμπακ και την απέκλεισε με δύο νίκες. Το γκολ του Πιάτσα αλλά και το αυτογκόλ του Ματέους Σίλβα, έστειλαν τους Κροάτες στην κλήρωση της League Phase του Champions League και τους Αζέρους στην αντίστοιχη του Europa League.

Τα αποτελέσματα :

Τρίτη 27/8

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-1 [2-3]
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)  1-1 [2-0]
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Μάλμε (Σουηδία) 2-0 [2-0]

Τετάρτη 28/8

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Μίντιλαντ (Δανία)  3-2 [1-1]
Κάραμπακ (Αζερμπαϊτζάν) – Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)  0-2 [0-3]
Ερυθρός Αστέρας – Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 2-0 [1-2]
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – Λιλ (Γαλλία) 2-1 [0-2]

*Με μπλε γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στη League Phase. Μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P