Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ανέτρεψε το σκορ και πήρε την πρόκριση! (vids)

Στη League Phase του Conference League θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός!

Οι “πράσινοι” καθήλωσαν τη Λανς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν τη σπουδαία πρόκριση και μαζί την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση μετά το μέτριο ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

“Κλειδιά” για την ελληνική ομάδα οι Πελίστρι και Τετέ, που έκαναν… άνω κάτω τη γαλλική άμυνα στο δεύτερο μέρος, όμως κορυφαίος όλων ήταν ο Ντραγκόφσκι, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν στο πρώτο μέρος, αποκρούοντας πέναλτι αλλά και δύο εξ επαφής προσπάθειες των αντιπάλων.

Περιττό να αναφέρουμε ότι το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μετά τον γενικό ξεσηκωμό, το χάρηκε με την ψυχή του και τώρα περιμένει την αυριανή (30/8) κλήρωση της νεοσύστατης League Phase του Conference League.

Να σημειώσουμε πως πριν από το ματς, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Το φιλμ

Η Λανς μπήκε δυνατά στο ματς. Στο 9ο λεπτό είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με τον Σαΐντ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η πίεση των Γάλλων συνεχίστηκε και στο 14′, κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντα Κόστα από τον Μλαντένοβιτς. Ο Ντραγκόφσκι όμως έκανε αυτό που ξέρει καλά και απέκρουσε την εκτέλεση του Σοτόκα.

Στο 33′ καταγράφηκε νέα μεγάλη επέμβαση του Ντραγκόφσκι, σε δυνατό σουτ του Σαΐντ από πλάγια. Ο Πολωνός γκολκίπερ έχει κρατήσει το μηδέν για τον Παναθηναϊκό με δύο σπουδαίες επεμβάσεις!

Η πολύ απειλητική Λανς στις αντεπιθέσεις, παίζοντας υποδειγματικά τον εν λόγω τρόπο παιχνιδιού, απείλησε ξανά πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51′ ο MVP Ντραγκόφσκι έδιωξε με τα πόδια το γύρισμα του Σαΐντ

Στο 57′ ξανά ο εκπληκτικός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού σε ετοιμότητα, αποκρούοντας την κοντινή προβολή του Τόμασον.

Στο 61′ οι “πράσινοι” προχώρησαν σε τρεις μαζεμένες αλλαγές και στο επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ! Ο Πελίστρι έκανε ωραία προσπάθεια  από αριστερά, έδωσε στον Ιωαννίδη που έχασε τις κόντρες αλλά ο Ουρουγουανός με το αριστερό νίκησε τον Σαμπά κάνοντας το 1-0.

Ο ανεβασμένος πλέον Παναθηναϊκός έφτανε με ακόμα περισσότερες αξιώσεις στα καρέ του Σαμπά. Στο 69′ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τετέ να κάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 85′ το ΟΑΚΑ πήρε… φωτιά! Ο νεοεισελθόντας Μαντσίνι έφυγε στην κόντρα, πάσαρε ιδανικά στον Τετέ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Σαμπά για το 2-0!

Οι εξαιρετικοί “πράσινοι”, που έκλεισαν τη Λανς στα καρέ τους, είχαν μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ στο 89′, όταν ο Ιωαννίδης αστόχησε προ κενής εστίας!

Στο 90+1′ ο Μαξίμοβιτς λειτούργησε ως “από μηχανός Θεός”, αποκρούοντας πάνω στη γραμμή το σουτ του Σοτοκά!

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο) : Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61′ Μαντσίνι), Γεντβάι, Ίνγκασον (79′ λ.τ. Σένκενφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61′ Βαγιαννίδης), Μπακασέτας (61′ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Πελίστρι (82′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης

Λανς (Γουίλ Στιλ) : Σαμπά, Σαρ (71′ Χαϊντάρα), Κουσάνοφ, Γκραντίτ (87′ Ενζόλα), Μασάντο (71′ Τσάβες), Ντιούφ, Τόμασον, Φρανκόφσκι, Ντα Κόστα (67′ Φουλτζίνι), Σοτοκά, Σαΐντ (67′ Λασκαρί)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P