Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Οδυνηρός αποκλεισμός στα πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ αλλά το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται (photos+vid)

Το βράδυ της Πέμπτης (29/08) ο ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε την RFS Ρίγα, στη ρεβάνς της ήττας με 2-1 στο πρώτο ματς, στα play off του Europa League.

Οι Πρωταθλητές Κύπρου κέρδισαν με το ίδιο σκορ, έστειλαν το ματς στην παράταση, δεν μπόρεσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Αστόχησαν Σαρφό (δοκάρι) και Ντβάλι (απόκρουση του αντίπαλου κίπερ), αλάνθαστη… η RFS που πανηγύρισε την πρόκριση. Παρά τον αποκλεισμό από το Europa, το ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο League Phase του Conference League.

Στο πρώτο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ βρήκε μπροστά του μία ομάδα που αμύνθηκε πολύ καλά, με τους “γαλαζοκίτρινους” να προσπαθούν μόνο με μακρινά σουτ να απειλήσουν την εστία του Οντόι. Μάλιστα στο 40ό λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαβάλνιεκς και κεφαλιά του Ικάουνιεκς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικό, όμως εξακολουθούσε να μην καταφέρνει να επιτεθεί σωστά. Παρόλα αυτά απείλησε στο 57’ με την κεφαλιά που έπιασε ο Ελ Αραμπί μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντογκαλά από πλάγια.

Ο Ντομίνγκεζ προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του με αλλαγές, βάζοντας Δώνη και Ντράζιτς στην επίθεση (έπαιξε με Ελ Αραμπί και Ντράζιτς από το 65’ και μετά). Τελικά, η τρίτη αλλαγή του Πορτογάλου τεχνικού, ο Σούσιτς ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα, με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντογκαλά στο 75!

Το ΑΠΟΕΛ «ξύπνησε» μετά το γκολ, έγινε πιο επικίνδυνο και τελικά ο Δώνης με κεφαλιά θα σκοράρει στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα (90+5’) για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση!

Εκεί δεν άλλαξε κάτι και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Τέσσερις στις τέσσερις εκτελέσεις η RFS, αστόχησαν οι Σαρφό – Ντβάλι από πλευράς ΑΠΟΕΛ…

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ (Νταβίντ Γκαγιέγο) : Μπέλετς, Τσεμπάκ (53′ Σούσιτς), Πέτροβιτς (106′ Σιπριάνο), Ντβάλι, Γκιντιγιά, Μάγιερ (65′ Ντράζιτς), Τεχέρα (80′ Κοσταντίνοφ), Σαρφό, Ντογκαλά (112′ Κόρμπου), Μαρκίνιος (53′ Δώνης), Ελ Αραμπί

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P