Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σοβαρός και πειθαρχημένος ο ΠΑΟΚ, νίκησε και στην Ιρλανδία (vids)

Χωρίς να δώσει ένταση στο παιχνίδι του αλλά έχοντας τον απόλυτο έλεγχό του, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα (και) από την Ιρλανδία, σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκριση για τη League Phase του Europa League.

Ο “δικέφαλος” έπαιξε συντηρητικά στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο να κρατήσει την μπάλα και να απομακρύνει κάθε κίνδυνο προς την εστία του.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε όλο το ματς, το μοναδικό καλό σουτ προς την εστία της ελληνικής ομάδας ήταν αυτό του Κάβανο στην έναρξη του δευτέρου μέρους.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είχε πολλές και ποικίλες επισκέψεις στα καρέ του Πελς, που αν δεν ήταν κάτω από τα δοκάρια της Σάμροκ, τα γκολ θα ήταν πολλά περισσότερα.

Σκόρερ για τους “ασπρόμαυρους” οι Οζντόεφ και Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να σκοράρει μετά από καιρό.

Να σημειώσουμε πως πριν από το ματς, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Το φιλμ

Στο 6ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη φάση στο ματς. Στην κόντρα, ο Ντεσπόντοφ σούταρε δυνατά και ο Πελς απέκρουσε. Με την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μουργκ, ο οποίος σούταρε και ξανά ο Πελς σε ετοιμότητα.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ο “δικέφαλος” είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Τισουντάλι πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος έκανε το γύρισμα, ο Πελς απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Οζντόεφ ο οποίος σούταρε αναγκάζοντας τον Ιρλανδό γκολκίπερ σε νέα επέμβαση.

Στο 36′ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε δυνατά το φάουλ που κέρδισε λίγο νωρίτερα ο Τισουντάλι, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πελς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Σάμροκ απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Κάβανο, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 58′ η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Ωραία συνεργασία Μιχαηλίδη και Ντεσπόντοφ, η μπάλα έφτασε στον Τισουντάλι που σούταρε, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Ο καλύτερος “δικέφαλος” έφτασε στο γκολ που δικαιούταν στο 64ο λεπτό. Ο Ότο έκανε το κλέψιμο, ο Ζίβκοβιτς αστόχησε σε πρώτο χρόνο, στην επαναφορά έστρωσε στον Οζντόεφ που με πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1). 

O απελευθερωμένος πλέον ΠΑΟΚ έφτασε και σε δεύτερο γκολσ το 75′. Ο νεοεισελθόντας Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σβαμπ, αυτός πάσαρε με τη μία στον Ντεσπόντοφ κι ο Βούλγαρος εκτέλεσε από πλάγια θέση για το 0-2.

Στο 87′ προσπάθησε να χριστεί σκόρερ και ο Τσάλοφ, που από πλάγια θέση πλάσαρε τον Πελς αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε.

Η τελευταία φάση στο ματς ανήκει στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος αυτή τη φορά νικήθηκε από το καλύτερο της Σάμροκ, τον γκολκίπερ Πελς.

Συνθέσεις

Σάμροκ Ρόβερς (Στίβεν Μπράντλεϊ) : Πελς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (65′ Γκρέις), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (65′ Νούναν), Ο’Σάλιβαν, Μπερνς (64′ Φαρούτζια), Μπάιρν (64′ Μαντρόιου), ΜακΝάλτι  (64′ Μπουρκ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (76′ Ράφα Σοάρες), Καμαρά, Οζντόεφ (71′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (71′ Τάισον), Ζίβκοβιτς (71′ Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (71′ Τσάλοφ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P