Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας : Σε αναμονή των αντικαταστάσεων η Α κατηγορία, σε έναν όμιλο η Β Ερασιτεχνική

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (30/8) η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για την περίοδο 2024/2025.

Το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με αριθμό ομάδων ανάλογα με τον συνολικό αριθμό που θα δήλωσαν συμμετοχή μέχρι και σήμερα.

Κατά τα φαινόμενα, σε αυτές δεν θα περιλαμβάνονται οι ΑΕ Καβασίλων, Κεραυνός Επισκοπής (πιο πιθανό να δηλώσει στη Β) και Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, επομένως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προσκλήσεων ομάδων από την κατώτερη κατηγορία.

Το άκρως θετικό, κατά την άποψη μας, είναι το νέο πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής θα διεξαχθεί σε έναν (1) όμιλο (το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής έχει οριστεί για την Πέμπτη 12/9), ενώ για τη Γ, θα κριθεί από τον αριθμό συμμετοχών.

Αντικαταστάσεις

Η διαδικασία αντικατάστασης ομάδας ολοκληρώνεται σε ό,τι αφορά την Α Ερασιτεχνική μέχρι και την ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση της τελικής κατάταξης της Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2024-2024.

Αναλόγως, σε ό,τι αφορά τη Β Ερασιτεχνική Κατηγορία η διαδικασία αντικατάστασης ολοκληρώνεται μέχρι και τις ομάδες που τερμάτισαν μετά την 4η θέση της τελικής κατάταξης της Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2023-2024.

Οι ομάδες που έχουν το δικαίωμα να αντικαταστήσουν Σωματείο που δεν δήλωσε συμμετοχή στα πρωταθλήματα, μπορούν να υποβάλουν Δήλωση Συμμετοχής στην παραπάνω κατηγορία από αυτήν που δικαιούνταν να αγωνιστούν έως και τη Δευτέρα 9/9 και ώρα 1 μ.μ., εφόσον πρόκειται για Σωματείο Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που επιθυμεί να αγωνιστεί στην Α Ερασιτεχνική Κατηγορία, και τη Δευτέρα 16/9 και ώρα 1 μ.μ., εφόσον πρόκειται για Σωματείο Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που επιθυμεί να αγωνιστεί στη Β Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Στην περίπτωση που εκπνεύσει και η συγκεκριμένη προθεσμία, χωρίς να έχει δηλώσει συμμετοχή καμία επιλαχούσα ομάδα, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με λιγότερες ομάδες, δίχως αντικατάσταση σωματείου, και θα επαναδιατυπωθούν τα αντίστοιχα άρθρα της παρούσας με συμπληρωματική προκήρυξη.

Σωματείο που αποχωρεί μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ από άλλο για κανέναν λόγο.

Έναρξη πρωταθλημάτων

Η Α κατηγορία θα κάνει σέντρα στις 21/9 και οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο, ενώ η κλήρωση για το εν λόγω πρωτάθλημα ορίζεται στις 9/9.

Η B κατηγορία θα κάνει σέντρα στις 29/9 και οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακή, ενώ η κλήρωση για το εν λόγω πρωτάθλημα ορίζεται στις 16/9.

Η Γ κατηγορία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης σε όλες τις κατηγορίες (Α, Β και Γ Ερασιτεχνική Κατηγορία), του προβιβασμού και του υποβιβασμού ομάδων ανά κατηγορία και της συγκρότησης των ομίλων σε οποιαδήποτε κατηγορία αυτό απαιτείται, θα καθοριστούν με νεότερη Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ημαθίας, μετά την ολοκλήρωσης της κατάθεσης των οριστικών δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα.

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P