Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : Οι 34 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:00, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με τις υπόλοιπες 34 ομάδες του Europa League, ώστε να δημιουργηθεί η πρώτη League Phase στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος μαζί με τον κάτοχο του Conference League θα μάθουν έτσι τους 8 αντιπάλους τους, δύο από καθένα από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας που συνεχίζουν να ισχύουν (σ.σ. από 9 ομάδες σε καθένα).

Η κλήρωση θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά και σε αυτή θα ισχύσει νέο σύστημα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ειδικού software που έχει δημιουργηθεί, μαζί βέβαια με τη βοήθεια από τα κλασικά μπαλάκια. Υπενθυμίζεται ότι στη φάση αυτή δεν μπορούν να αγωνιστούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα, ενώ μπορούν να πάρουν από μια άλλη χώρα μονάχα έως δύο αντιπάλους (π.χ. μόνο δύο ιταλικές ή μόνο δύο γαλλικές κτλ).

Επίσης, κάθε ομάδα θα παίξει ένα εντός έδρας και ένα εκτός έδρας ματς με τους δύο αντιπάλους από τα ξεχωριστά γκρουπ δυναμικότητας (π.χ. μια ομάδα που βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, θα παίξει με δύο αντιπάλους από το πρώτο γκρουπ, με τον ένα εκτός έδρας και τον άλλο εντός). Με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστεί το πρόγραμμα των 8 συνολικά αγώνων για κάθε ομάδα, δύο περισσότερους από τις καθιερωμένες φάσεις ομίλων του παρελθόντος.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στο φινάλε από την 1η ως την 8η θέση θα παίξουν απευθείας στους 16, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα δώσουν play-offs για την πρόκριση στους 16. Αυτές από το 25 ως και το 36, ολοκληρώνουν την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Οι 36 ομάδες του League Stage του Europa League

Pot 1

Ρόμα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πόρτο
Άγιαξ
Ρέιντζερς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λάτσιο
Τότεναμ
Σλάβια Πράγας

Pot 2

Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Σοσιεδάδ
Άλκμααρ
Μπράγκα
Λιόν
Φενέρμπαχτσε
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Φερεντσβάρος

Pot 3

Καραμπάκ
Γαλατάσαραϊ
Βικτόρια Πλζεν
Μπόντο Γκλιμτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ντιναμό Κιέβου
Λουντογκόρετς
Μίντιλαντ
Μάλμε

Pot 4

Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χόφενχαϊμ
Νις
Τβέντε
Άντερλεχτ
Μπεσικτάς
DCSB
RFS Ρίγα
Έλφσμποργκ

*με στοιχεία από το SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P