Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Σπουδαία εμφάνιση και άνετη πρόκριση για την ΑΕ Ευόσμου!

Εντυπωσιακή εμφάνιση και ευρεία νίκη για την ΑΕ Ευόσμου, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 1ης φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι νταμπλούχοι της ΕΠΣ Μακεδονίας επικράτησε με 4-1 του Απόλλωνα Παραλιμνίου, μιας ομάδας που παραδοσιακά ξεχωρίζει στον θεσμό και πήρε θριαμβευτική πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Μιχάλης Ξανθόπουλος (δύο γκολ) και Προσκυνητόπουλος, που μεταγράφηκε φέτος στην ομάδα από τον Καμπανιακό.

Το φιλμ

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 6ο λεπτό, όταν ο Λάμι βρήκε ωραία τον Μιχάλη Ξανθόπουλο, ο τελευταίος πλάσαρε τεχνικά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλμαδάκη.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων από πλευράς γηπεδούχων, μετουσιώθηκε σε γκολ στο 18ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας, ο Πάγιος έκανε το γέμισμα στην “καρδιά” της άμυνας του Απόλλωνα, ο Μιχάλης Ξανθόπουλος δεν ήταν off side και απέναντι από τον Μπαλμαδάκη πλάσαρε ιδανικό για το 1-0.

Δύο λεπτά μετά, η ΑΕ Ευόσμου ήταν ξανά απειλητική, όταν ο Τάνγκου έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Λάμι έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε άουτ.

Στο 23′ ο Προσκυνητόπουλος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Μπαλμαδάκης ήταν σε ετοιμότητα, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά, η πρώτη επίσκεψη με αξιώσεις για τον Απόλλωνα, ο Ντούνιας δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα πήρε πορεία παράλληλα προς την εστία.

Στο 35′ η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ο Μυλωνάς έκανε την πάσα στον Κωνσταντινίδη, ο τελευταίος πλάσαρε αλλά ο Βασιλόπουλος έβαλε σωτήρια την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 54′, όταν ο Προσκυνητόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά προτίμησε να κάνει προσποίηση και οι αμυντικοί απομάκρυναν σωτήρια.

Στο 57′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Βασιλόπουλο, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Χρήστου Ξανθόπουλου και ολιγωρία στην άμυνα του Απόλλωνα.

Δύο λεπτά η εξαιρετική σήμερα ΑΕ Ευόσμου πέτυχε και δεύτερο τέρμα! Μετά το λάθος στον χώρο του κέντρου, ο Προσκυνητόπουλος “κουβάλησε” την μπάλα από τα δεξιά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπαλμαδάκη (2-0).

Η κυριαρχία της ΑΕ Ευόσμου εδραιώθηκε στο 65′ μετά την υποδειγματική αντεπίθεση, ο Προσκυνητόπουλος πάσαρε στον Μιχάλη Ξανθόπουλο κι αυτός έκανε την ασίστ στον επερχόμενο Νικολίτσα, που έγραψε εύκολα το 3-0.

Δύο λεπτά μετά, ο Παππάς έκανε την ανατροπή στον δραστήριο Προσκυνητόπουλο, κι ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μιχάλης Ξανθόπουλος, ο οποίος ξεγέλασε τον Μπαλμαδάκη και “έγραψε” το 4-0.

Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Απόλλωνα να μειώνει στο 83′ με τον Αδαμίδη, μετά τη σέντρα ακριβείας του Τζαφέρι (4-1).

Ο δεύτερος μάλιστα είχε μια σπουδαία ευκαιρία στο 89′ να μειώσει κι άλλο το σκορ, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Συνθέσεις

ΑΕ Ευόσμου (Γιώργος Τσουκαλίδης) : Αργυρόπουλος, Πάγιος, Τάνγκου, Βασιλόπουλος, Γεωργιάδης, Νικολίτσας, Ξανθόπουλος Μ. (87′ Κορμαρής), Καρατζάογλου (87′ Σπυριάδης), Λάμι (70′ Ιγνατίου), Ξανθόπουλος Χ. (79′ Περτσιούνης), Προσκυνητόπουλος (87′ Μπρέγκου)

Απόλλων Παραλιμνίου (Μίλτος Δουλγέρης) : Μπαλμαδάκης, Πάνος (46′ Αδαμίδης), Τσομαχασβίλι, Παππάς (69′ Σαχπατζίδης), Μπομπότας, Αιχμαλωτίδης (73′ Τζαφέρι), Μυλωνάς (46′ Δημητρίου), Βλησαρούλης, Κωνσταντινίδης, Ντούνιας, Μωυσιάδης (46′ Κόκκινος)

*φωτ. αρχείου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P