Γ Εθνική / Τοπικά

Απίστευτο κι όμως επίκαιρο : Η ΕΠΣ Κοζάνης θα διεξαχθεί φέτος με 24 ομάδες!

Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε γράψει στο sportsup.gr ότι το ερασιτεχνικό κινείται σε μια κατηφόρα και δεν έχει φρένα;

Πόσα στοιχεία πρέπει να παραθέσουμε για να αναλάβουν δράση οι αρμόδιοι;

Δηλαδή πόσο θα πρέπει να συρρικνωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε σωματεία, πρόσωπα και παράγοντες ώστε να πάρουμε μέτρα;

Ορίστε ένα ακόμα στοιχείο, επίσης κραυγαλέο : Η ΕΠΣ Κοζάνης, ένας νομός 137.000 κατοίκων (απογραφή 2021) θα διεξαχθεί φέτος με 24 ομάδες σε δύο κατηγορίες!

Η Α Ερασιτεχνική περιλαμβάνει 11 ομάδες και η Β θα έχει 13, ενώ δεν έχει καταργηθεί η Γ κατηγορία! Μάλιστα το Κύπελλο θα λάβει χώρα φέτος με 13 (!) συνολικά σωματεία, 11 της Α, μία από τη Β και της Κοζάνης, που αγωνίζεται στη Γ Εθνική!

Τρομερό!

Πρόσφατα παραθέσαμε το ρεπορτάζ της ΕΠΣ Θεσσαλίας, στη Μαγνησία δηλαδή που ωστόσο “χτυπήθηκε” βάναυσα από τις καταστροφές των προηγούμενων ετών και θεωρείται λογικό έως ένα σημείο οι άνθρωποι εκεί να έχουν το μυαλό τους στο ποδόσφαιρο…

Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εκπονηθεί ένα σχέδιο και ένα πλάνο ώστε να ανακοπεί ο κατήφορος και να μπουν αναχώματα.

Έχουμε προτάσεις και τις έχουμε καταθέσει. Και είμαστε εδώ να συμμετέχουμε σε έναν δημόσιο διάλογο, ως ένα από μέσα που ασχολείται (ακόμα) με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Υ.Γ. : Δεν είμαστε μόνο της κριτικής. Καταγράφουμε και προβάλουμε τις ωραίες πρωτοβουλίες. Πολλά μπράβο στην ΕΠΣ Κοζάνης και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την όμορφη εκδήλωση, στην οποία βραβεύτηκαν οι καλύτεροι. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ΚΙΝΗΤΡΟ για τους αθλητές να “κυνηγούν” τη διάκριση. Και σας το λέει ένας ο οποίος για πάνω από 5 χρόνια, διεξήγαγε στην ΕΠΣ Ημαθίας εκδηλώσεις όπως το All Star Game (τρία τον αριθμό), MVP αγωνιστικής σε δύο κατηγορίες, βραβεύσεις με ειδικά αγαλματίδια σε ποδοσφαιριστές αλλά και τουρνουά με καινοτόμες ιδέες, όπως το ποδοτένις.

Με τιμή
Αργύρης Τσιγγενόπουλος
Αρχισυντάκης sportsup.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P