Κατηγορίες
Super League 1

Πέρασε από τη Λιβαδειά με Κοϊτά και Ελίασον η ΑΕΚ

Έχοντας κορυφαίους τους Κοϊτά και Ελίασον, η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Λιβαδειά επικρατώντας με 0-3 της ομάδας της Βοιωτίας για την 3η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τα βρήκε αρκετά «σκούρα» βέβαια απέναντι στους Βοιωτούς, που έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν στην αναμέτρηση, όμως ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες που της δόθηκαν και τελικά πήρε το «τρίποντο» με τα φανταστικά γκολ των Κοϊτά (45’) και Ελίασον (53’) και το τέρμα του Γκατσίνοβιτς στο 82’.

Οι “κιτρινόμαυροι”… καρδιοχτύπησαν ξανά λόγω νέου λάθους του Στρακόσα που έδωσε την μπάλα σε αντίπαλό του, ενώ ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί. Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα με απολογισμό δύο νικών και μίας ισοπαλίας.

Το φιλμ

Με τον Έρικ Λαμέλα για πρώτη φορά βασικό στην ενδεκάδα της η ΑΕΚ προσπαθούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να αναπτυχθεί σωστά, ενώ ο Λεβαδειακός πίεζε ψηλά από τα πρώτα λεπτά και ανέβαζε τις γραμμές του. Λαμέλα και Ρότα έδειχναν οι πιο απειλητικοί παίκτες για την “Ενωση”, ενώ η μπάλα παιζόταν αρκετά και από την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης όπου πρωταγωνιστούσε ο Κοϊτά.

Και ενώ το τέμπο του αγώνα ήταν χαμηλό δίχως φάσεις, ένα τεράστιο λάθος του Στρακόσα στο 15′ έφερε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έδωσε την μπάλα στο Όζμπολτ ο οποίος τον πέρασε και επιχείρησε να πλασάρει όμως ο Μουκουντί απομάκρυνε προ κενής εστίας και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στην εν λόγω φάση μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι αλλά ο διαιτητής και ο AVAR έκριναν πως δεν υπάρχει και διέταξαν τη συνέχεια του αγώνα.

Υπάρχουν δυο κριτήρια για τη συγκεκριμένη φάση και είναι στην κρίση του κάθε διαιτητή. Η μια που έχει να κάνει με τη φυσική θέση που βρίσκεται το χέρι του παίκτη και η άλλη με τη διόγκωση της επέκτασης του χεριού από το σώμα. Στην εν λόγω φάση, διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει κάτι και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Δείτε ΕΔΩ τη φάση

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν έβρισκαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν και να τροφοδοτήσουν σωστά τον Λιβάι Γκαρσία, επιχειρούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα εξτρέμ, ενώ όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο ο Ελίασον ανέβαζε στροφές. Η πρώτη ευκαρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 30ο λεπτό με σουτ του Λιούμπισιτς από το ύψος της περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ ο Γκροφ, ενώ ο Λεβαδειακός… απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα (34′) όταν και σε φάση διαρκείας ο Τσάπρας έκανε το σουτ από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Κι ενώ το πρώτο ημίχρονο όδευε προς το τέλος, ο Κοϊτά αποφάσισε να δείξει λίγη από την κλάση του και να πετύχει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 45ο λεπτό, ο Μαυριτανός εξτρέμ με φοβερή προσωπική ενέργεια, έκανε τις ντρίμπλες, απέφυγε τους αντιπάλους του, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και με “κεραυνό” την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 που “ξεκλείδωσε” την ΑΕΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρώτη καλή στιγμή να είναι για τους Βοιωτούς, με τον Πεντρόσο στο 47’ να εκτελεί με δύναμη από απόσταση αλλά να μη βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΚ ωστόσο έχοντας το προβάδισμα του ενός γκολ, ήταν δεδομένο ότι στο εξής θα έβρισκε περισσότερα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 53’ κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά της, με τον Γκαρσία να φεύγει με ταχύτητα στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στα δεξιά του στον Ελίασον και τον Σουηδό μετά από ωραίους ελιγμούς κόντρα σε δύο αντιπάλους να εκτελεί με ένα φοβερό σουτ τον Γκροφ για το 0-2.

Κάπως έτσι τα πράγματα έγιναν εύκολα για την ομάδα του Αλμέιδα, η οποία συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 63’ μετά από ωραία συνεργασία, ο Λιούμπιτσιτς πέρασε για τον Γκαρσία, όμως το πλασέ του τελευταίου από τα όρια της περιοχής του Λεβαδειακού έφυγε ψηλά, ενώ στο 65’, το φιλόδοξο γυριστό του Πήλιου δεν βρήκε εξίσου στόχο.

Από εκεί και πέρα οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν, με την Ένωση πάντως να ελέγχει το ματς, και στο 82’ οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τρία τα τέρματά τους, όταν μετά από σέντρα του Μάνταλου ο Γκατσίνοβιτς πήρε μια αδύναμη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η εκτίμηση του Γκροφ ήταν κάκιστη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3.

Τα τελευταία λεπτά στο παιχνίδι ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να πιέζει και για τέταρτο γκολ, όμως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι να έρθει το τελευταίο σφύριγμα.

Συνθέσεις

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Βήχος, Πλέγας (72’ Μεχία), Λαμαράνα (58’ Τσοκάι), Γιαννιώτας (58’ Συμελίδης), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69’ Γιοκέ), Όζμπολτ (69’ Ρομό)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Ελίασον (74’ Πινέδα), Σιμάνσκι (81’ Μάνταλος), Λιούμπιτσιτς (66’ Περέιρα), Κοϊτά (66’ Γκατσίνοβιτς), Λαμέλα (81’ Φερνάντες), Γκαρσία

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/8

Λαμία – Ολυμπιακός  0-3
Άρης – Asteras AKTOR 1-1
Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός  3-0

Κυριακή 1/9

Λεβαδειακός – ΑΕΚ  0-3
ΝΠΣ Βόλος – ΟΦΗ (19.30)
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (20.30)
Athens Kallithea – Παναθηναϊκός (22.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 3 3 0 0 7 1 6 9
2 ΑΕΚ 3 2 1 0 7 1 6 7
3 ΠΑΟΚ 2 2 0 0 5 2 3 6
4 Άρης 3 1 2 0 3 2 1 5
5 Αστέρας Τρίπολης 3 1 1 1 2 2 0 4
6 Λαμία 3 1 1 1 2 4 -2 4
7 Παναιτωλικός 3 1 0 2 3 3 0 3
8 Παναθηναϊκός 2 1 0 1 1 1 0 3
9 ΝΠΣ Βόλος 2 1 0 1 1 2 -1 3
10 Ατρόμητος 2 0 2 0 2 2 0 2
11 Athens Kallithea 2 0 1 1 1 2 -1 1
12 Λεβαδειακός 3 0 1 2 0 4 -4 1
13 ΟΦΗ 2 0 1 1 1 4 -3 1
14 Πανσερραϊκός 3 0 0 3 2 7 -5 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P