Κατηγορίες
Basket

Μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του Ολυμπιακού είναι γεγονός! (vid)

Σε μια κίνηση που θα συζητηθεί έντονα ακόμα και πέρα από τον Ατλαντικό, καθώς ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε σήμερα την απόκτηση του Γάλλου γκαρντ/φόργουορντ, Εβάν Φουρνιέ!

Η είδηση αυτή προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς ο Φουρνιέ αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους και έμπειρους αθλητές της γενιάς του, με πλούσια καριέρα στο ΝΒΑ και σημαντικές επιτυχίες με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Ο 32χρονος (19/11/1992) γκαρντ, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα επιστροφής στην Ευρώπη, επιλέγοντας τον Ολυμπιακό ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η μεταγραφή αυτή σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της ομάδας του Πειραιά να παραμείνει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να διεκδικήσει με ακόμα μεγαλύτερες αξιώσεις την Ευρωλίγκα.

Ποιος Είναι ο Εβάν Φουρνιέ

Ο Εβάν Φουρνιέ είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης, με εξαιρετική ικανότητα στο μακρινό σουτ και στο να δημιουργεί φάσεις τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του. Έχει μακρά εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες όπως οι Orlando Magic, Boston Celtics, New York Knicks και Detroit Pistons, ενώ έχει αναδειχθεί ως βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, με την οποία έχει κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι διακρίσεις του με την Εθνική Γαλλίας :

Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2020, 2024)

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (2014, 2019)

Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ (2022)

Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ (2015)

Χάλκινο μετάλλιο με την U20 στο Ευρωμπάσκετ (2011)

Ασημένιο μετάλλιο με την U18 στο Ευρωμπάσκετ (2009)

Ατομικές

Καλύτερος νέος παίκτης του Γαλλικού πρωταθλήματος (2011, 2012)

Πιο βελτιωμένος παίκτης του Γαλλικού πρωταθλήματος (2011, 2012)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P