Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Με “χρυσό” γκολ της Χέμβαλ η πρόκριση του ΠΑΟΚ!

Την πρόκριση στον τελικό του Round 1 του UEFA Women’s Champions League πήρε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Κιργιάτ Γκατ με 2-1 στην παράταση.

Οι νταπλούχες ήταν κυριαρχικές καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας διαρκώς την κατοχή στα πόδια τους, και προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία, κόντρα σε μία ομάδα η οποία ήθελε να… χτυπήσει στην κόντρα, και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της.

Στο 8ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει από νωρίς το σκορ, ωστόσο η Χέλμβαλ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από την αντίπαλη τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια ο Δικέφαλος απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τις Χέλμβαλ, Βλασσόπουλος, Μήτκου και Μανίσα, ενώ παράλληλα η Νόιχαους ήταν παρούσα όποτε την χρειάστηκε η ομάδα της.

Σ’ ένα αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος ο οποίος είχε την πρωτοβουλία, εκείνο έληξε ισόπαλο, 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις φιλοξενούμενες. Η Κοσκερίδου στο 47′, έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, πιάνοντας τρομερό σουτ από τα 28 μέτρα, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα της Κιργιάτ για το 1-0.

Στο 60ο λεπτό, η Βλασσόπουλος έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, ωστόσο η παράλληλη σέντρα της δεν βρήκε για εκατοστά την προβολή της Χέλμβαλ.

Στο 80ο λεπτό, και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Πορτογαλίδα διαιτητής υπέδειξε αυστηρότατο πέναλτι, καθώς μετά από σύγχυση στην άμυνα, μετά από στημένη φάση, η Τζέσικα Παστίγια έκανε το σουτ, η μπάλα στο χέρι, της Γκούνη. Η Τζέσικα Παστίγια ευστόχησε στο πέναλτι, κάνοντας το 1-1, το οποίο διατηρήθηκε έως το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Στην παράταση, ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός, είχε αστείρευτες δυνάμεις, δείγματος της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε στην περίοδο της προετοιμασίας. Είχε φρέσκα πόδια, ώριμες αποφάσεις, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος είχε… αδειάσει από ενέργεια, και αμυνόταν μαζικά.

Η παράταση ξεκίνησε με δύο μεγάλες φάσεις για τον ΠΑΟΚ, αμφότερες από την Χέλμβαλ, με τη Σουηδή επιθετικό να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Ότι δεν κατάφερε στις δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η Χέλμβαλ, το έκανε πράξη στην δική της φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Η Χέλμβαλ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των Ισραηλινών, βρέθηκε απέναντι από την τερματοφύλακα, τελειώνοντας άψογα τη φάση για το 2-1. Το σκορ διατηρήθηκε έως το τέλος, με τις «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» να παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Round 1 του UEFA Women’s Champions League.

Στον τελικό, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, θα αντιμετωπίσουν στην Πολωνία, το νικητή του ζευγαριού «Σερβέτ-Πογκόν», το οποίο αγωνίζεται σήμερα (04/09) στις 21:00.

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Γκούνη, Κακαμπούκη, Φεραντάνς, Εστέβεζ (83′ Βαρδαλή), Μήτκου, Ανδράδε (115′ Δοϊρανλή), Μανίσα (46′ Παπαδοπούλου), Κοσκερίδου (72′ Δρακογιαννάκη), Χέλμβαλ (122′ Κιουρεξίδου), Βλασσόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P