Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Γιάννης Ρίζος αποκόμισε βαθμούς και εμπειρίες με την απόφαση του να συνεχίσει τους αγώνες του στη σεζόν

Ο Γιάννης Ρίζος είναι από τους αθλητές που επέλεξαν να παρατείνουν τη σεζόν και να κυνηγήσουν μέχρι και τώρα βαθμούς, που θα φανούν χρήσιμοι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ πραγματοποίησε το τελευταίο 20ήμερο τέσσερις αγώνες και κατάφερε μέσα από αυτούς να βελτιώσει τη θέση του στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Ο τελευταίος αγώνας του Ρίζου ήταν το βράδυ της Τρίτης σε street event στην πόλη Κιάρι της Ιταλίας, όπου έκανε τρία άκυρα στα 5,25 μέτρα. “Τα πόδια χθες ήταν πολύ κουρασμένα και πιστεύω πως ήμουν τυχερός που δεν τραυματίστηκα”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Κέρδισα πολλά από αυτή τη διαδικασία. Με τον αγώνα στο Ροβερέτο πέταξα έξω έναν κακό αγώνα και θα ανέβω θέσεις. Ο στόχος μου είναι να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκός Πρωτάθλημα κλειστού στην Ολλανδία και γι αυτό επέλεξα να παρατείνω τους αγώνες. Η φετινή σεζόν μου άνοιξε τα μάτια, αισθάνθηκα επαγγελματίας. Η παρουσία σε τόσους αγώνες μόνο καλό μου έκανε. Τώρα θα ξεκουραστώ για τρεις εβδομάδες και έπειτα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου και παράλληλα τον παραγραμματισμό της νέας χρονιάς σε συνεργασία με τον προπονητή μου Νίκο Βαρσάμη και τον μάνατζερ μου Κώστα Φιλιππίδη”.

Ο Ρίζος στις 15 Αυγούστου μετείχε σε αγώνα στο Τσβαϊμπρίκεν της Γερμανίας, όπου ήταν τέταρτος με 5,50 μ., στις 28 του ίδιου μήνα πέρασε τα 5,40 μ. και κατέλαβε την 7η θέση σε αγώνες στην πόλη Σζκζετσίν της Πολωνίας, ενώ στις 31 Αυγούστου κατέλαβε την τέταρτη θέση στο μίτινγκ του Ροβερέτο με 5,53 μέτρα. Ο 24χρονος στο Πανελλήνιο του Βόλου ξεπέρασε τα 5,62 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P