Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πολλά γκολ, λίγες κάρτες, αδέλφια σκόρερ!

Με πολλά γκολ αλλά χωρίς τη μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε το Κύπελλο Ελλάδας 2024-25 (1η φάση), παρά το γεγονός ότι οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων είχαν πολύ καλή παρουσία και ήταν ανταγωνιστικές απέναντι σε αντιπάλους Γ’ Εθνικής.

Δύο από τα γκολ της αγωνιστικής σημείωσαν τα αδέλφια Γιώργος και Σπύρος Νικολίτσας,  με μια μέρα διαφορά και απόσταση 580 χιλιόμετρα ένας από τον άλλο. Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Γιώργος σημείωσε το τρίτο γκολ της ΑΕ Ευόσμου στο 4-1 επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου και την Κυριακή στη Ζάκυνθο ο 31χρονος Σπύρος επίσης το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 5-0 επί του ΠΑΟ Βάρδας. Αυτή ήταν και η ευρύτερη νίκη της Ζακύνθου στο Κύπελλο. Για τον Σπύρο και τον Γιώργο Νικολίτσα από το Άργος, αυτά ήταν τα πρώτα γκολ στον θεσμό του Κυπέλλου.

Η Εράνη Φιλιατρών επικράτησε του Πανλακωνικού Σπάρτης, αλλά το πρώτο γκολ των φιλοξενουμένων θα μείνει στην ιστορία. Κι αυτό γιατί σκόρερ ήταν ο Παναγιώτης Ζαχαριάς, που δεν έχει κλείσει καν τα 16, σε βάρος του κατά 26 σχεδόν χρόνια μεγαλύτερού του, Ανδρέα Αντωνόπουλου, τερματοφύλακα της Εράνης! Για την ακρίβεια ο Παναγιώτης Ζαχαριάς σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και 21 ημερών, έγινε ο τρίτος νεότερος που σκοράρει στο Κύπελλο Ελλάδας, μετά τον Παναγιώτη Μανιάτη το 2023 και τον Δημήτρη Μαναρώλη το 2020. Ο τερματοφύλακας των Φιλιατρών, με θητεία σε πολλές ομάδες της Ηλείας, που δέχτηκε το γκολ από τον Ζαχαριά, είναι ανάμεσα στους 20 μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν παίξει στο Κύπελλο Ελλάδας (τα παραπάνω με στοιχεία για τα τελευταία 40 χρόνια).

Ούτε μια κόκκινη κάρτα δεν έδειξαν οι διαιτητές στα 10 παιχνίδια της πρώτης φάσης! Ακόμα και οι κίτρινες κάρτες ήταν σχετικά λίγες, ούτε τέσσερις ανά αγώνα κατά μέσον όρο.

Ο 35χρονος Παραγουανός Γουίλσον Τσιμέλι, μοναδικός ξένος που σκόραρε, πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του με την Αναγέννηση Άρτας και την οδήγησε σε νίκη μέσα στην Πρέβεζα επί του πρωτάρη Ερμή Καναλίου. Με την ομάδα των γηπεδούχων αγωνίστηκαν βέβαια οι έμπειροι πρώην παίκτες της Αναγέννησης, Βασίλης Τριάντος και Τζορτζ Κόλινς. Ο Τσιμέλι σκόραρε με τα δύο από τα τρία μόλις πέναλτι που συνολικά σφυρίχτηκαν. Το άλλο το κέρδισε η ΑΕ Ευόσμου.

Η ΑΕΡ Αφάντου χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει τον Σαρωνικό Αναβύσσου και ο Εθνικός Πειραιά την παράταση για να κάμψει την αντίσταση του Αγίου Νικολάου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P