Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Τα… χρειάστηκε κόντρα στη Δόξα Βώλακα η Καβάλα!

Πρόκριση με… ιδρώτα για την Καβάλα, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Δόξας Βώλακα, η οποία αγωνίζεται στο τοπικό της ΕΠΣ Δράμας.

Η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη πάτησε… γκάζι στο τέλος και έκανε την ανατροπή στο σκορ, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του ζευγαριού Αιγέας Πλωμαρίου – Απόλλων Ευπαλίου.

Η Δόξα ήταν άκρως ανταγωνιστική και έβαλε δύσκολα στους Καβαλιώτες, που σε δύο 24ωρα θα μάθουν αντιπάλους και πρόγραμμα στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Το γήπεδο της Δράμας προσέλκυσε αρκετούς φιλάθλους στο σημερινό ματς, το οποίο ξεκίνησε δυναμικά, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό, η Δόξα είχε καλή στιγμή σε κεφαλιά του Καρπιτσάρη.

Στο 16′ η πρώτη καλή στιγμή του ΑΟΚ, όταν ο Τσαμούρης έπιασε την κεφαλιά την οποία αποσόβησε εντυπωσιακά ο Ωραιόπουλος.

Στο 20′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κασέμι από τον Μποσκοψίου, με τον Παπαδόπουλο να ευστοχεί, ανοίγοντας το σκορ στο παιχνίδι (0-1).

Η Δόξα όμως αντέδρασε και στο 27′ έφερε το ματς στα ίσια, όταν ο Γιαματζίδης έπιασε την κεφαλιά μετά το γέμισμα του Σίγγου και νίκησε τον Αστρά για το 1-1.

Στο 39′ ο Ωραιόπουλος πραγματοποίησε μια ακόμη σπουδαία απόκρουση, αυτή τη φορά στην κεφαλιά του Γαβριηλίδη, όμως η τελευταία φάση στο ματς ανήκει στη Δόξα Βώλακα.

Ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Γιαματζίδης έπιασε έναν “κεραυνό” εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο “Γ” της εστίας του Αστρά, για την ανατροπή στο σκορ από πλευράς Δόξας! (2-1).

Ο Νίκος Καραμπετάκης έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο (Δαλιανόπουλος, Ίτσιος, Λέλεκας), οι οποίες αποδείχτηκαν καθοριστικές για την εξέλιξη του ματς.

Και ενώ στο 56′ οι “κυανόλευκοι” δοκίμασαν ξανά τα αντανακλαστικά του εξαιρετικού Ωραιόπουλου, στο 58′ έφτασαν τελικά στην ισοφάριση, με σκόρερ τον Παπαδόπουλο (2-2).

Στο 61′ η Δόξα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα, όταν ο Γαλόπουλος πάσαρε στον Σίγγο αλλά ο τελευταίος δεν πλάσαρε σωστά.

Η δεύτερη ανατροπή στο ματς ήρθε τελικά στο 76′ και ήταν για την πλευρά της Καβάλας. Ο Γκέκας βρήκε εξαιρετικά τον Λέλεκα μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος πλάσαρε ιδανικά για το 2-3.

Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε στο 79′ ο Ίτσιος, με τις δύο από τις τρεις αλλαγές του ΑΟΚ να δίνουν τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Συνθέσεις

Δόξα Βώλακα (Λευτέρης Ροδίτης) : Ωραιόπουλος, Σταμπουλής (81′ Τσαμπάζης), Καρπιτσάρης (71′ Ζυρινίδης), Μποσκοψίου, Κάσσος, Γιαματζίδης, Σίγγος, Δράμπαλης Κ. (81′ Δερμεντζής Β.), Στάικος (63′ Μουζενίτοβ), Σταμπουλής, Γαλόπουλος

Καβάλα (Νίκος Καραμπετάκης) : Αστράς, Τσαμούρης, Δερμιτζάκης Π. (46′ Δαλιανόπουλος), Κατσούρι, Σπανουδάκης (46′ Ίτσιος), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος, Ολιβέιρα (46′ Λέλεκας), Κασέμι, Γκέκας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P