Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Με “μπροστάρηδες” Ιωαννίδη και Κουλιεράκη, δυναμικό ξεκίνημα για την Εθνική μας (vids)

Κόντρα σε μια ομάδα που ανέκαθεν μας δημιουργούσε προβλήματα, η Εθνική μας ήταν ουσιαστική και ξεκίνησε ιδανικά το Nations League 2024/2025.

Στην πρεμιέρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της, η ομάδα μας ήταν άκρως αποτελεσματική, αν και στο πρώτο ημίχρονο εμφάνισε σημάδια αδυναμίας στο να κρατήσει την μπάλα, δίνοντας την κατοχή στους Φινλανδούς.

Ωστόσο, με τον Φώτη Ιωαννίδη σε εξαιρετική μέρα, βρήκε τις επιθετικές λύσεις που έψαχνε και με το καθοριστικό τέρμα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη λίγο πριν το ημίχρονο, φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη.

Επόμενος “σταθμός” το Δουβλίνο, όπου την Τρίτη (9/9, 21.45) θα αντιμετωπίσουμε την Ιρλανδία.

Το φιλμ

Οι φιλοξενούμενοι με τον ίδιο προπονητή για σχεδόν έξι χρόνια είχαν συνοχή, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα κι έβγαζαν συνδυασμούς. Η Εθνική έμοιαζε εγκλωβισμένη, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στον άξονα, αλλά ούτε και ν’ ανεβάσει τους πλάγιους μπακ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση, λοιπόν, ήταν για τους Σκανδιναβούς. Στο 12’ έπειτα από συνδυασμό, ο Λουντ πάσαρε στον Άντμαν κι αυτός από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε με το δεξί και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 23’ κόντρα στη ροή του αγώνα η Ελλάδα άνοιξε το σκορ. Σε γύρισμα προς τα πίσω ο Χραντέτσκι έκανε λάθος κοντρόλ, ο Ιωαννίδης δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο, πήρε την μπάλα και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Η Φινλανδία προσπάθησε ν’ απαντήσει και στο 30’ σε φάουλ του Λουντ κεφαλιά πάσα του Σταλ από δεξιά, ο Πέτκολα από κοντά στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε σε κεφαλιά και πέρασε ο κίνδυνος για την Εθνική.

Στο 37’, όμως, η Εθνική μας ήταν κυνική, έβγαλε τον πρώτο καλό συνδυασμό κι έφτασε στο 2-0. Ο Μπακασέτας άνοιξε αριστερά στον Ιωαννίδη, αυτός την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Τσιμίκα, ο οποίος γύρισε στη μικρή περιοχή και με προβολή ο Κουλιεράκης έκανε το 2-0!

Στο 43’ ο Κάλμαν σούταρε εντός περιοχής κι απομάκρυνε σωτήρια ο Μαυροπάνος πριν η μπάλα κατευθυνθεί στην εστία και στο 45’ νέο σουτ του Κάλμαν από το ύψος του πέναλτι, έβαλε την κόντρα ο εκπληκτικός Κουλιεράκης. Το ημίχρονο έκλεισε με φάση για την Εθνική. Στο 45+2’ ο Ιωαννίδης έστρωσε στον Πέλκα, αλλά το δεξί σουτ εκτός περιοχής έφυγε άουτ.

Στο 46’ ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Κωνσταντέλια αριστερά, ο Πέλκας πήγε δεξιά και ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ έδωσε πνοή στην επίθεση. Στο πρώτο κιόλας λεπτό, ο Κωνσταντέλιας πάσαρε στον Ιωαννίδη, αυτός έκανε το δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Στο 52’ ο Κωνσταντέλιας άνοιξε στον Τσιμίκα, αυτός γύρισε από αριστερά και ο Πέλκας στη μικρή περιοχή κόπηκε από τον Γκαλβέζ πριν στείλει την μπάλα στην κενή εστία.

Η Ελλάδα είχε πλέον τον έλεγχο, δεν άφησε τους Φινλανδούς να έχουν την κατοχή του πρώτου ημιχρόνου κι αναζητούσε το 3-0 για να τελειώσει οριστικά το ματς. Στο 65’, παράλληλα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα χαφ. Έβαλε τους πιο ταχυδυναμικούς Σιώπη και Ζαφείρη, ώστε να δώσει τρεξίματα και να απελευθερώσει λίγο τους μεσοεπιθετικούς από τα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Στο 69’ δεξί πλασέ του Μπακασέτα εντός περιοχής μπλόκαρε ο Χρατσέτσκι.

Στο 76′, ωστόσο, έγινε το 3-0. Η Ελλάδα κέρδισε κόρνερ από δεξιά, ο Μπακασέτας εκτέλεσε εξαιρετικά με το αριστερό και ο Ιωαννίδης στην καρδιά της άμυνας με τρομερό άλμα και θαυμάσια κεφαλιά νίκησε την αντίπαλη άμυνα και τον Χραντέτσκι για το 3-0.

Το σκορ έδινε στον Γιοβάνοβιτς το δικαίωμα να φρεσκάρει παίκτες. Έτσι, πέρασε τον Παυλίδη στην κορυφή και τον Βαγιαννίδη εξτρέμ πηγαίνοντας αριστερά τον Πέλκα και δεκάρι τον Κωνσταντέλια.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Μπουχαλάκης (65′ Ζαφείρης), Μάνταλος (65′ Σιώπης), Πέλκας, Χατζηγιοβάνης (46′ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77′ Παυλίδης), Ιωαννίδης (77′ Βαγιαννίδης)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα) : Χραντέσκι, Γκάλβεζ, Στάλ, Ιβάνοβ, Χόσκονεν, Σούλερ (45′ λ.τ. Νίσιλα), Πέλτολα, Άντμαν (62′ Κέσκινεν), Λοντ (62′ Γένσεν), Καμαρά (82′ Βάλντα), Κάλμαν (62′ Πονγιάπαλο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P