Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Stefan Scepovic

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε το Σάββατο (7/9) την έναρξη της συνεργασίας με τον Στέφαν Στσέποβιτς.

Γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου του 1994 ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Παρτίζαν, για να μεταπηδήσει σε αυτές της OFK Βελιγραδίου το καλοκαίρι του 2017 σε ηλικία 13 ετών. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Ποζάρεβατς και Σόποτ πριν τον Ιανουάριο του 2010 οι εμφανίσεις του προκαλέσουν το ενδιαφέρον της Σαμπντόρια. Μετά από 16 εμφανίσεις κι ένα γκολ μετακόμισε στην ομάδα της Γένοβας σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Στη Γένοβα αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια και τον Ιούλιο του 2010 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπριζ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 7 παιχνίδια σημειώνοντας κι ένα γκολ. Τον Ιανουάριο του 2011 παραχωρήθηκε δανεικός στην Κόρτραϊκ μέχρι το τέλος της σεζόν (8 συμμετοχές κι ένα γκολ).

Τον Σεπτέμβριο του 2011 υπέγραψε με τη Χάποελ Άτσρε στην πρώτη του γεμάτη σεζόν εντυπωσίαζε αφού πέτυχε 13 γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ σε 31 παιχνίδια. Έτσι, η Παρτίζαν του πρόσφερε διετές συμβόλαιο και τον επανέφερε στο Βελιγράδι. Με τη σερβική ομάδα κατέγραψε 25 συμμετοχές, 8 γκολ και 6 ασίστ πριν παραχωρηθεί στην Άσντοντ. Στην ομάδα του Ισραήλ σε 13 παιχνίδια σκόραρε έξι φορές έχοντας και μια ασίστ.

Τον Ιούλιο του 2013 μετακόμισε στην Ισπανία και στη Σπόρτινγκ Χιχόν και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έγραψε ιστορία αφού έγινε πρώτος παίκτης της ομάδας που σκόραρε σε πέντε σερί παιχνίδια, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 ψηφίστηκε από τη διάσημη εφημερίδα Marca ως ο καλύτερος παίκτης του πρώτου γύρου.

Μετά από 23 γκολ σε 39 εμφανίσεις η Σέλτικ έβγαλε από τα ταμεία της 2,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στους Κέλτες αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια (5 γκολ-1 ασίστ) κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα Σκωτίας όσο και το Λιγκ Καπ.

Τον Αύγουστο του 2015 η Χετάφε τον επανέφερε στην Ισπανία και την και με έξι γκολ και δύο ασίστ σε 34 παιχνίδια ανάγκασε την ισπανική ομάδα να τον κάνει δικό της την επόμενη χρονιά με κανονική μεταγραφή. Τη σεζόν 2016-17 ο Στσέποβιτς είχε άλλη μια γεμάτη σεζόν με 25 αγώνες, τρία γκολ και μία ασίστ.

Τον Ιούλιο του 2017 επέστρεψε στη Σπόρτινγκ Χιχόν ως δανεικός αλλά τον Ιανουάριο του 2018 μετά από 18 αγώνες και 4 γκολ μεταγράφηκε στην Ουγγαρία και τη Βιντεότον. Εκεί κατέγραψε επτά γκολ και τρεις ασίστ σε 20 παιχνίδια.Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η πολωνική Γιαγκελόνια με την οποία αγωνίστηκε σε επτά παιχνίδια.

Το 2020 πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Άπω Ανατολή και την Ιαπωνία για λογαριασμό της Machida Zelvia όπου αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια με ένα γκολ μία ασίστ.

Τον Μάρτιο του 2021 φόρεσε τη φανέλα της Μάλαγα για 13 παιχνίδια πετυχαίνοντας και τρία γκολ για να ακολουθήσει η ΑΕ Λεμεσού το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Στην Κύπρο παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 αποτελώντας βασικό μέλος της ομάδας έχοντας 13 γκολ και 4 ασίστ σε 48 αγώνες.

Τον Φεβρουάριο του 2023 μετακόμισε στην Αυστραλία και στην Brisbane Roar τη φανέλα της οποία φόρεσε σε δέκα παιχνίδια έχοντας ένα γκολ. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Muangthong United της Ταϊλάνδης με την οποία μέτρησε 13 γκολ και 4 ασίστ σε 32 αγώνες.

Ο Στέφαν Στσέποβιτς είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Σερβίας κάνοντας ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα τον Φεβρουάριο του 2012 κόντρα στην Κύπρο, ενώ σκόραρε το μοναδικό του γκολ με αντίπαλο τα Σκόπια. Συνολικά μετράει 8 συμμετοχές κι ένα γκολ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P