Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρόκριση για τον Εθνικό, 3-1 τα Χανιά! (photos)

Άλλη μια σπουδαία μέρα στην πολυετή ιστορία του Εθνικού Πειραιώς!

Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ επικράτησε με 3-1 των Χανίων και συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδας, καταγράφοντας μάλιστα την έκπληξη της 2ης φάσης, καθώς ήταν η μοναδική που απέκλεισε ΠΑΕ από τη Super League 2.

Οι Πειραιώτες μάλιστα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν ακόμα περισσότερο στον θεσμό, καθώς στον 3ο γύρο θα υποδεχτούν τον Μανδραϊκό, που μόλις προβιβάστηκε από την ΕΠΣΔΑ στη Γ Εθνική.

Όσον αφορά τους Χανιώτες, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο είναι μια οδυνηρή εξέλιξη, που φέρνει την ομάδα σε μια ιδιαίτερη θέση εν όψει της επερχόμενης έναρξης του πρωταθλήματος σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Ο Εθνικός άνοιξε το σκορ νωρίς, μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Ποτουρίδη, ο οποίος είχε περάσει τη σεζόν 2017-18 από τα Χανιά  όταν τότε η ομάδα λεγόταν ΑΟΧ/Κισσαμικός.

Τα Χανιά έδειξαν αντίδραση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν προσωρινά με πέναλτι του Κόλα (το οποίο κέρδισε ο Τσέλιος) στο 22ο λεπτό, όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 28′ ο Γεωργούσης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ξανά ο Ποτουρίδης στο 56′, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση, που πανηγυρίστηκε δεόντως στο τέλος από τους φίλους του Εθνικού.

Συνθέσεις

Εθνικός (Βαγγέλης Χαντές): Κουμπούλα, Μανδαμαδιώτης, Ζωγραφάκης, Χατζηκυριάκος, Τσατσαρής, Μαλάι, Γεωργούσης, Πολύζος, Ποτουρίδης, Χερέρα, Παπαχρονόπουλος

ΠΑΕ Χανιά (Δημήτρης Σπανός): Καλογεράκης, Στεπίνσκι, Γκμπενιόν, Μπορταγκαράι (60’ Γκοράνοφ), Παχής (90+5′ Βόρφι), Κυριακίδης (46’ Πρεβεζιάνος), Τσέλιος, Λεμονής, Μάλτσι (60’ Πινακάς), Κόλα, Μανουσάκης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P