Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και προκρίθηκε η Ζάκυνθος

Εύκολο απόγευμα είχε η Ζάκυνθος στην έδρα της, όπου επιβλήθηκε 3-0 της ΑΕ Λευκίμμης στο πλαίσιο της 2ης φάσης του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Στάθη Καραμαλίκη ήταν ανώτερε σε όλο το παιχνίδι και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα της Κέρκυρας μετέβη στο νησί της Ζακύνθου με 11 μόνο ποδοσφαιριστές και όπως ήταν φυσιολογική, ιδιαίτερα καταπονημένη από το μεγάλο ταξίδι. Θυμίζουμε πως οι Κερκυραίοι θα αγωνίζονται φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα μετά τον υποβιβασμό της από τη Γ Εθνική.

Εν μέσω αφόρητης ζέστης, η Ζάκυνθος επιδίωξαν από νωρίς το γκολ. Στο 10′ ο Γουσέτης έκανε την προβολή αλλά ο Σαμοΐλης απέκρουσε την μπάλα. Στο 16′ ο Ζέλέκου έκανε ένα ωραίο σουτ με την μπάλα να βρίσκει αρχικά σε σώματα και να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στο 19′ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν μετά από σέντρα του Παπανικόπουλου η Μακρής έκανε την προβολή, ο Σαμοϊλης απέκρουσε αρχικά, στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στο 38΄ ο Μακρής ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0), ενώ στο 43′ οι “κυανοκίτρινοι” διπλασίασαν τα τέρματα τους όταν ο Παπανικόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα, ο Μακρής πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γουσέτης έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος ‘ήταν διαδικαστικού χαραχτήρα, καθώς οι φιλοξενούμενοι ξέμειναν από δυνάμεις και από κίνητρο. Η Ζάκυνθος στο 54′ κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα όταν μετά από ωραία μπαλιά του Ανανιάδη η μπάλα πήγε στον Λιβέρη και μετά από κόντρες έφτασε στον Μακρή που από κοντά “έγραψε” το 3-0.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η Ζάκυνθος έκανε αλλαγές, έριξε τον ρυθμό της και με αυτό το 3-0, οι “κυανοκίτρινοι” πέρασαν στην επόμενη 3η φάση όπου θα πρέπει να ταξιδέψουν στην μακρινή Ξάνθη την ερχόμενη Κυριακή όπου θα αντιμετωπίσουν τον Άρη Αβάτου.

Συνθέσεις

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης) : Mπαλαούρας, Παρασκευόπουλος (63′ Τσουκαλάς), Λιβέρης, Μούστα, Γουσέτης (63′ Σούρμπης), Μεταξάς, Μακρής, Ανανιάδης (63′ Στεργίου), Ζελέκου, Αγγελούλης (80′ Αγκαλλίου), Παπανικόπουλος (72′ Καραγιάννης).

ΑΕ Λευκίμμης (Χρήστος Αγγέλης) : Σαμοΐλης, Βλάσσης, Μοτσοβίλα, Βασιλάκης, Παπαγεωργίου, Γραικός, Κυπτίου, Βασσάκης, Κωστακιώτης, Τσούτσης, Ράντος

*με στοιχεία από το IonianSports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P