Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ο Γκιορτζίνης έστειλε τον Άρη Αβάτου στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (photos+vid)

Συνεχίζει τις νίκες που ανεβάζουν το πρεστίζ του ο Άρης Αβάτου!

Δεύτερη φάση του κυπέλλου και δεύτερη πρόκριση για την ομάδα που εκπροσωπεί την ΕΠΣ Ξάνθης επάξια στον θεσμό, καθώς κέρδισε τον μαχητικό Κιλκισιακό με σκορ 1-0. Το γκολ πέτυχε στο 85′ με εντυπωσιακό τρόπο ο Γκιορτζίνης, οποίος έδωσε το εισιτήριο πρόκρισης στην ομάδα του, που θα υποδεχθεί στην επόμενη φάση την ομάδα της Ζακύνθου.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, την πρώτη υποψία ευκαιρίας στον αγώνα της Φελώνης την είχε ο Άρης Αβάτου με τον Βασιλάκη στο 5ο λεπτό, όμως στη συνέχεια ο Κιλκισιακός φάνηκε να πατά καλύτερα μέχρι το μισάωρο στο γήπεδο. Δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, απ’ όπου έφτασε κοντά σε επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ένα σουτ και δύο γυρίσματα στην καρδιά της περιοχής δεν άλλαξαν το 0-0. Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή όμως ανέβασε την απόδοσή της μετά το cooling break και έφτασε κοντά στο γκολ.

Στο 30’ ο Κουτσούμπας έκανε την καρφωτή κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ μετά τη σέντρα του Αναγνωστόπουλου. Λίγο αργότερα με δύο νέες κεφαλιές απείλησε ο Γκιορτζίνης, όμως από καλές θέσεις δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 45′ ο Αγαθαγγελίδης με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ απείλησε την εστία του Νταφόπουλου, αναγκάζοντας τον τελευταίο σε εντυπωσιακή σωτήρια επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 65′, η κεφαλιά του Πολύζα μετά από φάουλ πέρασε άουτ, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε ο Άρης Αβάτου στο 69′ με τον Βασιλάκη που βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του ήταν λίγο ψηλότερο απ’ ότι θα ήθελε και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 81′ σωτήριο το τάκλιν του Χατζητερζόγλου στο σουτ του Αβραμίδη, ενώ άστοχο ήταν το σουτ του Θεολόγου που ακολούθησε.

Στο 85′ όμως, ο Άρης Αβάτου με τον Ντάνη Γκιορτζίνη σκόραρε ένα φοβερό γκολ με σουτ στο δεξί “Γ” του τερματοφύλακα αφήνοντας τον άναυδο. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με την ξανθιώτικη ομάδα να δείχνει υπομονή και πίστη για το αποτέλεσμα και στο τέλος να δικαιώνεται με τη νέα της πρόκριση στον θεσμό, λίγες μέρες μετά το 0-1 επί του Βύρωνα.

δείτε φωτογραφίες στο xanthi-sport.gr

Συνθέσεις

Άρης Αβάτου (Κώστας Μπεδρελής) : Νταφόπουλος, Ψεμματάς, Χατζητερζόγλου, Κουτσούμπας, Βασιλάκης (92′ Καρυπίδης), Γκιορτζίνης, Παπαχρήστου (60′ Μαραγκός), Αναγνωστόπουλος Π., Κοντογιαννίδης (60′ Τσαπαρης), Βαφειάδης (90′ Σιδηρόπουλος), Θεολόγου

Κιλκισιακός (Γιώργος Χατζηιωαννίδης) : Αθανασίου, Πολυζάς, Ραφαελίδης, Πορτοκαλάς (74′ Παπαδόπουλος), Πιπερτζής, Νικηφορίδης, Μπαγιόπουλος (68′ Αναστασιάδης), Αγαθαγγελλίδης (80′ Αβραμίδης), Κακουλίδης, Ελευθεριάδης, Βαρότσης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P