Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Το γκολ του Κουιρουκίδη ήταν αρκετό για τον Μακεδονικό

Ο Μακεδονικός επικράτησε εκτός έδρας του Ορέστη στο ΔΑΚ Ορεστιάδας με σκορ 1-0 για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι “πράσινοι” είχαν την κατοχή της μπάλας από την έναρξη του αγώνα, θέλοντας με την υπεροχή της να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και τα κατάφερε πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με το γκολ του Κουιρουκίδη, το οποίο της χάρισε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Όμως, και πριν αλλά και μετά την επίτευξη του γκολ, ο Ορέστης ανέβασε στροφές και απείλησε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ωστόσο κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Η πρώτη στιγμή του ματς ήρθε στο 16′, όταν από σέντρα του Τοπαλίδη, ο Κουιρουκίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μαδένη. Η επόμενη καλή ευκαιρία έγινε 20 λεπτά μετά, με τον Σιχαρουλασβίλι να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Ζαφειράκη να στέλνει με σουτ την μπάλα άουτ. Στο 37′ ο Ορέστης βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Βαρσαμίδη να κάνει το σουτ, αλλά ο Γουναρίδης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Για να φτάσουμε στο 39′, όπου άνοιξε το σκορ στο ματς. Ο Ραμίρεζ απέφυγε τρεις αντιπάλους στο κόρνερ παράλληλα με τη γραμμή του άουτ, έσπασε την μπάλα στον Κουιρουκίδη και ο τελευταίος με πλασέ “έγραψε” το 0-1 για τον Μακεδονικό. Στη συνέχεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης δημιούργησε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Κουιρουκίδη πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Έλληνας φορ έπιασε το βολέ από τη γωνία της περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα έγινε απειλητικός ο Ορέστης. Η ομάδα της Ορεστιάδας βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Πασχαλίδη, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα όμως αυτή κατέληξε στον Γουναρίδη. Στο 52′ συνδυάστηκαν ωραία οι παίκτες του Μακεδονικού, με τον Τοσυκάνη να σπάει την μπάλα από τα αριστερά και ο Λεωνιδόπουλος προσπάθησε να πιάσει το μονοκόμματο σουτ, όμως δεν τα κατάφερε.

Στο 73′ και στο 76′ τα σουτ των Κουιρουκίδη και Λεωνιδόπουλου δεν ανησύχησαν τον Μαδένη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ο Ορέστης προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καθαρή ευκαιρία, με την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά να κρατάει το υπέρ της 0-1 και να φεύγει νικήτρια από την Ορεστιάδα.

Συνθέσεις

Ορέστης Ορεστιάδας (Ηλίας Κώτσιος): Μαδένης, Αρνίς (79′ Χρηστούδης), Ζαβέρδας, Ασπιώτης, Παπαναστασίου, Θεμελής (70′ Αλεξακούδης), Σταματόπουλος, Ανδρεάδης (58′ Ντουμανάκης), Βαρσαμίδης (46′ Τηλέγραφος), Σκέντζος (79′ Καφετζή), Πασχαλίδης

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Γουναρίδης, Τοπαλίδης, Τσουκάνης, Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ (85’ Αλμύρας), Κουιρουκίδης (85’ Χερίδης), Ζαφειράκης (75’ Καρτάλης), Σιχαρουλασβίλι (62’ Γρηγοριάδης)

*με στοιχεία από το makedonikos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P