Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Άλλη μια ουσιαστική εμφάνιση και “διπλό” της Εθνικής! (vid)

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και με την επίθεση να πετάει κατά διαστήματα… φωτιές, η Εθνική μας νίκησε και την Ιρλανδία για το 2×2 στον 2ο όμιλο της League Β του Nations League.

Στο επιβλητικό Aviva του Δουβλίνου, που κατακλύστηκε από 40.000 κόσμο (100 περίπου Έλληνες), η Ιρλανδία ήθελε μόνο νίκη μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Αγγλία. Η Ελλάδα όμως δεν είναι εύκολος…μεζές!

Όντας άκρως διαβασμένη στο παιχνίδι των Ιρλανδών, οι παίκτες της Εθνικής μας ήταν εξαιρετική σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου και χάρη στην εμπειρία τους, διαχειρίστηκαν άψογα ένα -κατά τα άλλα- στα μέτρα τους ματς.

Η γκολάρα του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους φορ της Ευρώπης ήταν αυτή που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, στην έναρξη του δευτέρου μέρους.

Η εξέλιξη αυτή, εγκλώβισε τους Ιρλανδούς, που ρίσκαραν εξ ανάγκης, κι αυτό έδωσε χώρους στην Εθνική μας που ήταν απειλητική στις αντεπιθέσεις.

Ο Βλαχοδήμος ήταν μάλλον… θεατής στο ματς και στο 79′ ο Τζόλης έριξε τους τίτλους τέλους, με μια εντυπωσιακή ενέργεια και ιδανικό τελείωμα με το αριστερό.

Έτσι, η Εθνική μας έκανε το 2×2 στον όμιλο και θα μεταβεί στις 10 Οκτωβρίου στην Αγγλία, που επίσης έχει το απόλυτο, μετά το αποψινό 2-0 επί της Φινλανδίας.

Το φιλμ

Η Εθνική όπως και με τη Φινλανδία ήταν σταθερή αμυντικά, αλλά δημιουργικά υπήρχε πρόβλημα. Η Ελλάδα ούτε από τα άκρα μπορούσε να επιτεθεί σωστά, ούτε από τον άξονα εκμεταλλεύτηκε τον χώρο ανάμεσα στις ζώνες, ώστε να τροφοδοτηθεί ο Ιωαννίδης.

Η Ελλάδα ήταν προβλέψιμη κόντρα στους σκληροτράχηλους Ιρλανδούς, που κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες. Στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, η κατοχή ήταν 58%-42% για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς απειλούσαν μόνο με στημένα και βρήκαν μόλις δύο φάσεις. Στο 11’ σε κόρνερ του Χατζηγιοβάνη από αριστερά, η γυριστή κεφαλιά του Κουλιεράκη έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 22’ οι Ιρλανδοί είχαν τον πρώτο καλό συνδυασμό, όπου ο Νάιτ σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος.

Η Ιρλανδία προς το τέλος του ημιχρόνου εμφανίστηκε απειλητική καθώς μέχρι το 40’ ακόμη κι όταν είχε την μπάλα δεν μπορούσε να απειλήσει την Ελλάδα. Στο 45’ ο Μπράουν, μόνος του από το ύψος της περιοχής, σούταρε άουτ κι ενώ νωρίτερα ακυρώθηκε ένα καταπληκτικό γκολ του Ογκμπένε καθώς ο σκόρερ την ώρα που πήρε την πάσα, ήταν σε θέση οφσάιντ

Ο Γιοβάνοβιτς δεν έκανε αλλαγές και περίμενε από την Εθνική να βγάλει περισσότερη ένταση. Οι Έλληνες παίκτες, λοιπόν, μπήκαν πιο δυνατά και στην πρώτη τους επίθεση προηγήθηκαν με γκολάρα του Ιωαννίδη! Ο Ρότα από δεξιά έδωσε στον Μπακασέτα, αυτός πέρασε στον Ιωαννίδη και ο διεθνής φορ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με ένα τρομερό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κέλεχερ για το 1-0!

Η Ελλάδα πέτυχε τον στόχο της, βρήκε γκολ και μπλόκαρε τους Ιρλανδούς, οι οποίοι όπως και στο πρώτο ημίχρονο πήραν την κατοχή, αλλά δεν απειλούσαν καθόλου τον Βλαχοδήμο.

Ο Γιοβάνοβιτς σε ένα ακόμη παιχνίδι έφερε τον Ζαφείρη από τον πάγκο. Μπήκε στο παιχνίδι στο 68’ και έπαιξε με τον Σιώπη στους χαφ και μαζί μπήκε και ο Πέλκας στη θέση του Χατζηγιοβάνη. Η Ελλάδα άρχισε να ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι μετά το γκολ και αυτό να έχει διάρκεια κάτι που επέτρεπε στην Εθνική να κρατάει μακριά τους κινδύνους.

Στο 67’ η Εθνική απείλησε, με τον Τζόλη από δεξιά εντός περιοχής να σουτάρει ψηλά άουτ, ενώ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι πέρασε και το φάουλ του Μπακασέτα, τη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Ζαφείρη στα χαφ και τον Πέλκα δεξιά.

Φυσικά, το 1-0 ήταν ρευστό και οι Ιρλανδοί πίεζαν για την ισοφάριση. Στο 85’, ο Ρόμπινσον πλάσαρε και η μπάλα κόντραρε στα σώματα των Ελλήνων παικτών κι έφυγε κόρνερ.

Η Εθνική ήθελε μία καλή αντεπίθεση και τη βρήκε στο 87’. Ο Μπακασέτας έβγαλε την μπαλιά στον Τζόλη, αυτός έφυγε μόνος του με τον Κόλινς, τον απέφυγε εντυπωσιακά και με αριστερό σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-0!

Συνθέσεις

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον) : Κέλεχερ, Μπρέιντι, Ομομπαμιντέλε (74′ Ντόχερτι), Ο’Σέι, Κόλινς, Νάιτ (74′ ΜακΑτίρ), Ογκμπένε (84′ Ρόμπινσον), Μολούμπι (64′ Φέργκιουσον), Μπράουνι, Σμόλμποουν, Σμόντικς (84′ Ίντα)

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Σιώπης (88′ Ντόη), Μπουχαλάκης (67′ Πέλκας), Τζόλης (89′ Βαγιαννίδης), Χατζηγιοβάνης (67′ Ζαφείρης), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (88′ Παυλίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P