Διάφορα - Εργασιακά

Κατάργηση εξαήμερης απασχόλησης στα Μάρκετ Σκλαβενίτης

Μπορεί η εξαήμερη εργασία να επέστρεψε και επίσημα από την 1 Ιουλίου 2024 στην Ελλάδα, όμως η εταιρία Σκλαβενίτης προχώρησε σε κατάργηση της για τους εργαζόμενους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ από 1η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Υπεραγορές Σκλαβενίτη:

“Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή και σημαντική, καθώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ανακοινώθηκε από την εταιρεία η κατάργηση, από την 1η Νοεμβρίου, της εξαήμερης απασχόλησης!

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση – είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά – θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης (6Χ6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης (6Χ6,40) πέντε οκτάωρα.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία, μολονότι αφορά αποκλειστικά συναδέλφους της εταιρείας μας, εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα. Ως γεγονός στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023”.

Υπενθυμίζεται ότι η Σκλαβενίτης είναι σχεδόν η μόνη από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που επίσης δεν κάνει χρήση του δικαιώματος λειτουργίας των καταστημάτων της τις Κυριακές, με εξαιρέσεις όπως είναι αυτή του σούπερ μάρκετ στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και τις Κυριακές πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P