Κατηγορίες
Αθλήματα

Davis Cup: Έδωσε μάχη ο Θάνος, ο Τζόκοβιτς το “τελείωσε” (vids)

O Αριστοτέλης Θάνος πάλεψε και στα δύο set κόντρα στον Νο53 του κόσμου, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 6-3, 6-3 δίνοντας το προβάδισμα στη Σερβία με 1-0 στο πρώτο ματς του tie μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, για το World Grpoup I του Davis Cup.

Ο Κετσμάνοβιτς ξεκίνησε κατακτώντας τα δύο πρώτα games του αγώνα φτάνοντας πρώτος σε break (2-0), ωστόσο ο Θάνος άρχισε να παίζει πιο επιθετικά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, παίρνοντας πίσω το χαμένο του service (2-1) και σε συνδυασμό με ένα love game ισοφάρισε σε 1-1, κάνοντας ένα σερί πόντων 8-1.

Ο Κετσμάνοβιτς προηγήθηκε στο service του με 3-2, με τον Θανό να ισοφαρίζει σε 3-3, ωστόσο με ένα νέο break στο 8ο game και σε ένα ράλι που ο Θάνος δεν κατάφερε να κλείσει με δυο smash, ο Κετσμάνοβιτς έκανε το 5-3 για να κλείσει το set αμέσως μετά με 6-3, παιρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Κετσμάνοβιτς βρήκε και πάλι γρήγορο break (2-1), παρά το γεγονός ότι ο Θάνος είχε τριπλό game-point (40/0), με τον Σέρβο να το “εξαργυρώνει” στη συνέχεια κάνοντας το 3-1.

Από εκεί και πέρα ο Κετσμάνοβιτς βρήκε στο τέλος ένα ακόμη break και με 6-3 σφράγισε τη νίκη δίνοντας στην ομάδα του τον πρώτο πόντο στο tie.

Ο Τζόκοβιτς έκανε το 2-0 για τη Σερβία

Σε ένα παιχνίδι που το φαβορί ήταν ξεκάθαρο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε 45 λεπτά για να επικρατήσει με 6-0, 6-1 του Γιάννη Ξυλά, κάνοντας το 2-0 για τη Σερβία στο tie με την Ελλάδα για το World Group I του Davis Cup και πλέον απέχει μια νίκη από την εξασφάλιση μιας θέσης στα προκριματικά του World Group.

Ο Νο2 του κόσμου τελείωσε την αναμέτρηση με 76% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 88% των πόντων (22/25) και το 75% στο δεύτερο (6/8), δεν απειλήθηκε με break-point από τον Ξυλά, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 7 ευκαιρίες για break.

Με τον Έλληνα πρωταθλητή να προσπαθεί να ξεπεράσει τη (λογική) νευρικότητα που είχε, ο Τζόκοβιτς έκανε το παιχνίδι του με το σερβικό κοινό να τον αποθεώνει σε κάθε πόντο, με τον Σέρβο να παίρνει 11 σερί games φτάνοντας στο 6-0, 5-0 και στο 15/30.

Ωστόσο, ο Ξυλάς κατάφερε να κατακτήσει το game, το πρώτο του στο παιχνίδι, με τον κόσμο να αναγνωρίζει την προσπάθειά του και να τον αποθεώνει, αλλά και να κερδίζει και το χειροκρότημα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στη συνέχεια ο Σέρβος έκλεισε εύκολα το service του, αλλά και το παιχνίδι με έναν άσο χαρίζοντας στη χώρα του τη δεύτερη νίκη, με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των αγώνων στο Βελιγράδι.

Το πρόγραμμα της Κυριακής θα ξεκινήσει με το διπλό, όπου για την ώρα έχουν δηλωθεί από τον Τροΐτσκι τα ονόματα του Νόβακ Τζόκοβιτς και Χαμάντ Μετζέντοβιτς, ωστόσο ενδέχεται αυτό να αλλάξει ακόμα και λίγα λεπτά πριν από την αναμέτρηση. Από την πλευρά της Ελλάδας στο διπλό θα αγωνιστούν οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Δημήτρης Αζωΐδης.

Στη συνέχεια θα έχουμε το πρώτο μονό της ημέρας (ανεξάρτητα αν έχει γίνει το 3-0 ή όχι), με τον Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον Θάνο, ενώ στο 5ο (αν παιχτεί) ο Κετσμάνοβιτς θα παίξει με τον Ξυλά.

*με στοιχεία από το Tennis24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P