Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας : Σέντρα σε πέντε γήπεδα για το Κύπελλο, δείτε πότε αναμετρήθηκαν τελευταία φορά οι αντίπαλοι

Με πέντε παιχνίδια, κάνει σέντρα η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ημαθία και συγκεκριμένα για την 1η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών.

Με τη συμμετοχή 26 ομάδων (25 ουσιαστικά, καθώς ο Αχιλλέας Νάουσας αποχωρεί οριστικά) από 28 που ήταν πέρσι, ο θεσμός μπαίνει στις… ράγες το Σαββατοκύριακο (14-15/9) με τη διεξαγωγή δέκα συνολικά αγώνων.

Στη Ραχιά, η ΑΕΠ Βέροιας θα υποδεχτεί την ενισχυμένη στις μεταγραφές Θύελλα Σταυρού, που το επόμενο Σάββατο μπαίνει στη μάχη της Α Ερασιτεχνικής. Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ήταν στις 7 Δεκεμβρίου 2019 για το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής, με τελικό σκορ 1-1 (22′ Χοχλιούρος / 58′ Πέτγαζλης πεν).

Στη Βεργίνα, ο τοπικός ΜΑΣ θα παίξει κόντρα στο Μακροχώρι, σε ένα ματς που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, λόγω της ετοιμότητας των φιλοξενούμενων. Στις 13 Νοεμβρίου 2016 το τελευταίο ματς των δύο ομάδων, για την Α1 Ερασιτεχνική τότε, και τελικό σκορ 1-3 (90′ Κατσιγιαννόπουλος /27′-71′-86 Τσακαλίδης Τ.).

Ντέρμπι της Β Ερασιτεχνικής στα Ριζώματα, με τον ΑΠΣ να υποδέχεται τη Νέα Γενεά Νικομήδειας. Οι γηπεδούχοι απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια των περσινών πρωταθλητών της Γ κατηγορίας, με τους αντιπάλους να αναμετρώνται τελευταία φορά στις 17 Φεβρουαρίου 2023 για τη Γ Ερασιτεχνική και τελικό σκορ 2-2 (55′ Ζησόπουλος, 58′ Γκόντριας Χ. / 13′ Πασχαλίδης, 61′ Σιδηρόπουλος).

Τα άλλα ζευγάρια της ημέρας (Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΠΣ Μελίκης, ΑΕ Καψόχωρας – Ακαδημία Βέροιας) δεν έχουν πρόσφατη παράδοση (τουλάχιστον από το 2012 που διατηρεί αρχείο το sportsup.gr) ωστόσο αμφότερα έχουν ξεκάθαρα φαβορί τους γηπεδούχους, λόγω της διαφοράς κατηγορίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου :

Σάββατο 14/9 (16.30)

ΑΕΠ Βέροιας – Θύελλα Σταυρού
Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΠΣ Μελίκης
ΜΑΣ Βεργίνα – Μακροχώρι
ΑΕ Καψόχωρας – Ακαδημία Βέροιας
ΑΠΣ Ριζωμάτων – Νέα Γενεά Νικομήδειας

Κυριακή 15/9 (16.30)

Φίλιππος Μελίκης – Δόξα Ασωμάτων
ΓΑΣ Κοπανού – Άρης Παλαιοχωρίου
Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας – ΑΟ Συκιάς
Εθνικός Ράχης – Ολυμπιακός Νάουσας
Βέροια 1960 – Ατρόμητος Διαβατού

Πρόκριση χωρίς αγώνα : ΑΕ Αλεξάνδρειας, ΦΑΣ Νάουσα, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, Αχιλλέας Νάουσας, Λευκάδια και Απόλλων Λυκογιάννης

*Φωτ. από φιλικό ΑΕΠ Βέροιας – Θύελλα Σταυρού (1-0) τον Αύγουστο του 2019

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P