Κατηγορίες
Αθλήματα

Davis Cup: Τζόκοβιτς και Μετζέντοβιτς σφράγισαν τη νίκη για τη Σερβία (vid)

Στο πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι του διημέρου, Νόβακ Τζόκοβιτς και Χαμάντ Μετζέντοβιτς χρειάστηκαν 2 ώρες και 10 λεπτά για να λυγίσουν τους Πέτρο Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνο με 6-3, 3-6, 6-3 με τη Σερβία να φτάνει στο 3-0 και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του World Group για το Davis Cup.

Με τη σύνθεση να αλλάζει την τελευταία στιγμή και τη θέση του Δημήτρη Αζωίδη να παίρνει ο Αριστοτέλης Θάνος, το ελληνικό δίδυμο Θάνος/Τσιτσιπάς, μπήκε δυνατά στην 3η κατά σειρά αναμέτρηση του tie, Σερβία-Ελλάδα, κατακτώντας τα πρώτα 2 games (2-0) βρίσκοντας το πρώτο break της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα όμως Τζόκοβιτς και Μετζέντοβιτς κατέκτησαν τα επόμενα 6 από τα 7 games και με δύο break (3-3, 5-3) έφτασαν στην κατάκτηση στου 1ου set με 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα Τσιτσιπάς και Θάνος σέρβιραν εξαιρετικά, με 71% περασμένα πρώτα service και 82% κερδισμένους πόντους (18/22), φτάνοντας σε εύκολα hold, ενώ παράλληλα πίεσαν το αντίπαλο service με αποτέλεσμα να βρουν break σε καθοριστικό σημείο (5-3) και στη συνέχεια έκλεισαν το set, σβήνοντας break-point, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 3ο set ήταν η σειρά των Σέρβων να σερβίρουν σχεδόν αλάνθαστα (παραχώρησαν μόλις 3 πόντους συνολικά), αλλά και να πιέσουν το service των Ελλήνων παικτών που παρά το γεγονός αυτό άντεχαν στην αφόρητη πίεση.

Αρχικά έσωσαν 4 break-points στο 4ο game, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ λίγο αργότερα επέστρεψαν από τριπλό break-points κάνοντας το 3-3 έχοντας σβήσει συνολικά 7 break-points! Αυτό όμως δεν ήταν μόνο το τελευταίο κερδισμένο game για τους Θάνο και Τσιτσιπά, αλλά και ο τελευταίος κερδισμένος πόντος, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν 12 σερί πόντοι από τους Τζόκοβιτς και Μετζέντοβιτς και με 6-3 έκαναν το 3-0.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στα πλέι-οφ του World Group I, όπως όταν αγωνίστηκε με τη Ρουμανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ η Σερβία θα μπει στα προκριματικά του World Group.

Ακολουθεί η αναμέτρηση του Ντούσαν Λάγιοβιτς με τον Δημήτρη Αζωΐδη.

*tennis24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P