Κατηγορίες
Super League 1

Δεν υπήρξε νικητής στην Τούμπα

Κανείς δεν “χ”αμογέλασε στο γήπεδο της Τούμπας.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0), στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση, καλό ρυθμό κατά διαστήματα και ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να πετύχει κάποια από τις δύο ομάδες το πολυπόθητο γκολ που θα χάριζε τη νίκη.

Πρωταγωνιστές οι δύο τερματοφύλακες, καθώς τόσο ο Κοτάρσκι όσο και ο Ντραγκόφσκι ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους.

Αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια φέτος για τους πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι με 10 βαθμούς, συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παρέα με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη οι «πράσινοι» με δεύτερη διαδοχική μοιρασιά, έφτασαν στους 5 βαθμούς και στέκονται περίπου στη μέση της κατάταξης, απέχοντας πέντε πόντους από την κορυφή.

Το φιλμ

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εντελώς αναγνωριστικό και στο 11′ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπάμπα γύρισε ωραία την μπάλα παράλληλα και επερχόμενος Σβαμπ από το «ύψος» του σημείου του πέναλτι σούταρε, όμως ο Ντραγκόφσκι αντέδρασε εκπληκτικά κι απέκρουσε σωτήρια με το αριστερό χέρι.

Στο 14′ έπειτα από διώξιμο του Ντραγκόφσκι και κεφαλιά προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Τσάλοβ βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, όμως ο Πολωνός πορτιέρε ήταν καλά τοποθετημένος κι απέκρουσε σταθερά.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε πολύ και στο 16′ ο Σβαμπ σούταρε ξανά μέσα από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε στον Μαξίμοβιτς κι έφυγε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Τσάλοβ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 18′ ήρθε η πρώτη απειλή από την πλευρά των φιλοξενούμενων, με τον Τετέ να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή και τον Κοτάρσκι να μαζεύει με διπλή προσπάθεια, χωρίς να ανησυχήσει πραγματικά.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ θέλησε να απειλήσει, με τον Κοτάρσκι να βρίσκει με βολέ τον Κωνσταντέλια και ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, αλλά έπεσε πολύ εύκολα και ο διαιτητής Βίντσιτς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον έλεγχο και πίεζαν χωρίς φάσεις, όμως στο 45′ ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης βγήκε στην κόντρα από αριστερά και ντρίμπλαρε δύο παίκτες των «ασπρόμαυρων» δίνοντας στον Πελίστρι, με τον Ουρουγουανό να κάνει κι αυτός προσποίηση και να φτάνει έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου.

Η πρώτη υποψία φάσης στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν για τον Παναθηναϊκό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα απομακρύνθηκε και στρώθηκε στον Τετέ σε πλάγια θέση δεξιά έξω από την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έκανε με τη μία ένα δυνατό σουτ και ο Κοτάρσκι έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε σταθερά.

Στο 49′ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά, με τον Σβαμπ να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα από την προσπάθεια του Αυστριακού μέσου, έφυγε αρκετά δίπλα από τα δοκάρια, με τους «πράσινους» να φωνάζουν στην αρχή της προηγούμενης φάσης για φάουλ στον Τετέ που δεν δόθηκε.

Το επόμενο τέταρτο δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο πλευρές, αν κι όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα μπορούσε να έχει γκολ, καθώς το ματς ήταν «ανοιχτό» και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, έστω κι αν δεν υπήρχαν φάσεις.

Στο 68′ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα και ο Μπακασέτας, έδωσε στον Τετέ με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει και τον Κοτάρσκι να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο εξτρέμ του «τριφυλλιού» έπεσε εύκολα στο χορτάρι, χωρίς να καταλογιστεί κάτι από τον Βίντσιτς.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα και ο Σβαμπ δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ντραγκόφσκι να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ.

Χρειάστηκε το ρολόι να δείξει το 88ο λεπτό για να υπάρξει κάποια φάση, με τον ΠΑΟΚ να εκτελεί ένα φάουλ και η μπάλα έμεινε στην περιοχή, όμως ο Καμαρά αστόχησε απελπιστικά σε δύσκολη προσπάθεια.

Στο 93′ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ. Ο Αράο σέντραρε από δεξιά και ο Ιωαννίδης σούταρε στην κίνηση, όμως ο Κοτάρσκι έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το 0-0.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή του ντέρμπι που ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76′ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (76′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς (88′ Σορετίρε), Τάισον, Τσάλοβ (67′ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (78′ Τζούρισιτς), Πελίστρι (78′ Μαντσίνι), Τετέ (78′ Ουναΐ), Ιωαννίδης

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/9

Λαμία – Athens Kallithea  0-0
Αστέρας AKTOR – Ατρόμητος  1-2

Κυριακή 15/9

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός  2-2
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός  0-0
ΟΦΗ – Άρης  3-2
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός  0-0

Δευτέρα 16/9

ΑΕΚ – ΝΠΣ Βόλος (20.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 4 3 1 0 7 1 6 10
2 ΠΑΟΚ 4 3 1 0 7 3 4 10
3 ΑΕΚ 3 2 1 0 7 1 6 7
4 ΟΦΗ 4 2 1 1 7 7 0 7
5 Άρης 4 1 2 1 5 5 0 5
6 Ατρόμητος 4 1 2 1 5 5 0 5
7 Παναθηναϊκός 4 1 2 1 3 3 0 5
8 Λαμία 4 1 2 1 2 4 -2 5
9 Παναιτωλικός 4 1 1 2 3 3 0 4
10 Αστέρας Τρίπολης 4 1 1 2 3 4 -1 4
11 Athens Kallithea 4 0 3 1 3 4 -1 3
12 ΝΠΣ Βόλος 3 1 0 2 2 5 -3 3
13 Λεβαδειακός 4 0 2 2 2 6 -4 2
14 Πανσερραϊκός 4 0 1 3 4 9 -5 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P