Κατηγορίες
Super League 2

Μεγάλη ανατροπή στο 89′ για την ΑΕΛ και ξεκίνημα με το δεξί (vids)

Σε ένα παιχνίδι “γκραν-γκινιόλ”, η ΑΕΛ κατάφερε στο τέλος να κάνει την ανατροπή και να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Καβάλας.

“Λυτρωτής” για τους Θεσσαλούς ο Τάσος Κρητικός, ο οποίος επέστρεψε μετά από καιρό στην ΑΕΛ και με δικό του τέρμα στο 89ο λεπτό, η ομάδα του πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Σε ένα γήπεδο με τραγικό αγωνιστικό χώρο αλλά με έντονη την παρουσία των φίλων των “βυσσινί”, η Καβάλα… πάγωσε το AEL FC Arena, χάρη σε ένα εξαιρετικό τέρμα του Φιλιππου Δημητριάδη, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ των “Αργοναυτών” στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η πίεση της ΑΕΛ ήταν έντονη και δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στα καρέ του Αστρά, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ με τον Ακόστα, που άλλαξε τη ροή του ματς.

Το φιλμ

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκει στην ΑΕΛ και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό. Ο Μούργος δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στο 19′ ο Μωραΐτης έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η όχι τόσο καλή θέση του δεν του επέτρεψε να απειλήσει τον Αστρά.

Ο δραστήριος Μωραΐτης είχε μια ακόμα καλή στιγμή δύο λεπτά μετά, σε μια εντυπωσιακή φάση για τον ίδιο, που έκανε το κοντρόλ με το κεφάλι, στη συνέχεια το γυριστό αλλά ο Αστράς ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή αλλά να είναι φλύαρη. Και στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων, η Καβάλα προηγήθηκε και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο. Ο Δημητριάδης κινήθηκε από αριστερά, πέρασε 3-4 αμυντικούς και με εξαιρετικό σουτ, νίκησε τον Περντρέου για το 0-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΛ έδειξε τη διάθεση της να αλλάξει τη μοίρα της στο παιχνίδι. Στο 53′ κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν ο Ακόστα αρχικά σούταρε, ο Αστράς απέκρουσε και ο ίδιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 64′ ο Ηλιάδης λίγο έλειψε να πετύχει ένα εκπληκτικό τέρμα, όταν δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 75′ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή. Ο δραστήριος Ακόστα έπιασε την κεφαλιά εξ επαφής, με τον Αστρά να αποκρούει σωτήρια.

Η λύτρωση για τους “βυσσινί” ήρθε στο 89′! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πασάς πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Κρητικό, ο οποίος με δυνατό σουτ νικάει τον Αστρά για το 2-1.

 

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης) : Περντρέου, Γιόχανσον (46′ Τριμμάτης), Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσονού, Μπαριέντος, Παπαγεωργίου Κ. (88′ Γιαξής), Ακόστα (80′ Στίνα), Πασάς, Μούργος (67′ Κρητικός), Μωραΐτης (67′ Φατάι)

Καβάλα (Νίκος Καραμπετάκης) : Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Κατσούρρι (85′ Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης, Γαβριηλίδης, Σπανουδάκης (57′ Μέτσε), Πάγκασιτς (79′ λ.τ. Αναστασόπουλος), Κασέμι (58′ Πόποβιτς), Σαμσόν, Παπαδόπουλος (85′ Λέλεκας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P