Κατηγορίες
Super League 2

“Κουλούρια” στη Ρόδο, ο Διαγόρας άντεξε με 10 παίκτες

Δεν ανέδειξε νικητή το προτελευταίο χρονικά παιχνίδι της πρεμιέρας στη Super League 2.

Στο ματς που ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της κατηγορίας, Διαγόρας και Μακεδονικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Νησί των Ιπποτών, μετά από ένα σκληρό παιχνίδι, με μία αποβολή και 8 κίτρινες κάρτες.

Οι νησιώτες έμειναν με 10 παίκτες από το 45ο λεπτό, όταν ο Ολιβέρι δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Μακεδονικό να παίρνει τα ηνία του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρνει να το εκμεταλλεύεται το αριθμητικό του πλεονέκτημα.

Το φιλμ

Στο 6ο λεπτό του αγώνα καταγράφηκε η πρώτη καλή επίσκεψη σε καρέ, και συγκεκριμένα από τον Διαγόρα. Ο Κατσουλίδης γέμισε στην αντίπαλη άμυνα, ο Μανιάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά ο Ταλιχμανίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο δίλεπτο 11′-12′ ο Μακεδονικός πίεσε την άμυνα του Διαγόρα. Αρχικά ο Λεωνιδόπουλος έκανε το γύρισμα στην περιοχή και απομάκρυνε την τελευταία στιγμή ο Νικόλης και αμέσως μετά, ο Ζαφειράκης έκανε την παράλληλη σέντρα, Τσιλιγγίρης και Νικόλης δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με τον τελευταίο να παραχωρεί την τελευταία στιγμή το κόρνερ.

Στο 15′ ήταν η σειρά του Διαγόρα να φανεί απειλητικός. Ο Τσιαντούλας σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ταλιχμανίδη.

Στο 21′ ο Τοπαλίδης έκανε τη σέντρα, ο Κουιρούκιδης έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Τσιλιγγίρη.

Ο Μακεδονικός είχε ανεβάσει την απόδοση του στο σημείο αυτό και στο 27′, ο Ζαφειράκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, όμως το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Διαγόρα.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς. Ο Ολιβέρι δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς σταμάτησε με το χέρι την προσπάθεια αντεπίθεσης του Μακεδονικού. Μάλιστα λίγο νωρίτερα, είχε δεχτεί την πρώτη κάρτα για παρεμπόδιση σε εκτέλεση φάουλ.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο Μακεδονικός στο δεύτερο ημίχρονο ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό, έχοντας τον παίκτη παραπάνω.

Στο 51′ ο Σιχαρουλασβίλι κινήθηκε ωραία από δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα, και πριν ο Παναγιωτούδης γίνει απειλητικός, έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Δημητρίου.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Διαγόρας λίγο έλειψε στο 68′ να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Οι Ροδίτες βγήκαν στην κόντρα, ο Μανωλάκης πάσαρε στον Μανιά, ο οποίος με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αυτή μάλιστα ήταν η τελευταία καλή φάση μπροστά στις δύο εστίες μέχρι τον φινάλε, με τον Μακεδονικό να πιέζει μεν αλλά τον Διαγόρα να κρατάει το μηδέν στην άμυνα.

Συνθέσεις

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γράφας) : Τσιλιγγίρης, Κατσουλίδης, Δημητρίου, Δημόπουλος, Νικόλης (66′ Μανωλάκης), Γαρουφαλιάς, Παπαδόπουλος (82′ Μπρέγκου), Τσιαντούλας, Μπλανκ Καζάου (49′ Κοκκίνης), Ολιβέρι, Μανιάς (82′ Λιούμης)

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς) : Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης, Πέδρο Λούκας (46′ Παντεκίδης), Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (62′ Χάσεκ), Ραμίρες, Ζαφειράκης (71′ Καρτάλης), Σιχαρουλασβίλι (71′ Γιακουμάκης), Κουιρουκίδης (82′ Χερίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P