Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Δύσκολη πρόκριση για τον Άρη κόντρα στον μαχητικό Εθνικό (vid)

Στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο φιναλίστ του περσινού θεσμού, Άρης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 1-0 του Εθνικού στο “Ελ Πάσο”, με τους “κυανόλευκους” να… πέφτουν μαχόμενοι, καταγράφοντας μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται δύο κατηγορίες παραπάνω.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε -όπως αναμενόταν- σε πολλές αλλαγές ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του σημείωσε ο Νταρίντα στο 31ο λεπτό.

Το φιλμ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μουδιασμένα στο ματς, με τον Εθνικό να κρατάει σχετικά εύκολα το 0-0 και να απειλεί στην κόντρα. Ο Άρης έψαξε το καθαρό μυαλό και απείλησε δύο φορές με τον Ζαμόρα, την πρώτη από τα δεξιά, με τον Κούμπουλα να διώχνει και τη δεύτερη από τα αριστερά, από την κλειστή γωνία, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το γκολ για τον Άρη ήρθε μετά από ωραία κίνηση στον άξονα από τον Κλέιτον Ντιαντί, ο οποίος σούταρε, ο Κούμπουλας έδιωξε, όμως στο ριμπάουντ βρίσκονταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, που με προβολή έγραψε το 0-1, ξεκλειδώνοντας το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους.

Η μεγάλη στιγμή για τον Εθνικό ήρθε στο 39ο λεπτό, μετά από σοβαρό λάθος του Κουέστα, με τον Γεωργούση να κλέβει την μπάλα όμως τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει και να διορθώνει το λάθος του.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Άρη να έχει την κυριαρχία, να μην μπορεί όμως να τη μετουσιώσει σε δεύτερο τέρμα.

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι τα βρήκαν πιο σκούρα με τον Εθνικό να ανεβαίνει και να κερδίζει ψυχολογία, χάνοντας μάλιστα ευκαιρίες στα λάθη του Κουέστα, που έδειξε ασταθής και…επίφοβος για το λάθος.

Ο Σαβέριο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 10′ πριν το φινάλε, όμως ο Εθνικός κρατούσε σθεναρά και δεν άφησε τον Άρη να χαλαρώσει. Με το τελευταίο 5λεπτο μάλιστα να είναι αγχωτικό για την ομάδα του Μάντζιου.

Ο Άρης προκρίθηκε με το ισχνό 0-1, όμως δεν έπεισε, με τους παίκτες του να μην αποδίδουν όπως θα ήθελε ο Έλληνας τεχνικός.

Συνθέσεις

Εθνικός (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Χριστογιάννης (65’ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράι (65’ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71’ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57’ Ποτουρίδης), Αντωνίου (65’ Νταούλιας)

Άρης  (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (65’ Φρίντεκ), Ζουλ (56’ Μόντσου), Νταρίντα (88’ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (56’ Μανού Γκαρθία), Ντιαντί (56’ Σίστο), Σαβέριο, Ζαμόρα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P