Κατηγορίες
Αθλήματα

Japan Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και προηγήθηκε στα sets στη συνέχεια δέχθηκε την ανατροπή από τον προερχόμενο από τα προκριματικά Αμερικανό, Άλεξ Μίκελσεν με 4-6, 6-1, 6-2 μετά από μια ώρα και 48 λεπτά, με τον Έλληνα τενίστα να ζητά ιατρικό τάιμ-άουτ στα μέσα του 2ου set, λόγω αδιαθεσίας.

Ένα παιχνίδι που έμοιαζε αρκετά με εκείνο του 2019, κόντρα στον Αντριάν Μαναρινό (Zhuhai Championships), όπου και τότε ο Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί στα set, αλλά στη συνέχεια έχασε το επόμενο και μετά εγκατέλειψε λόγω αδιαθεσίας.

Βρίσκοντας σχετικά εύκολα, πρώτο service (61%) και έχοντας 71% κερδισμένους πόντους (12/17), ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με διαθέσεις…Κοκκινάκη, κόντρα στον Μίκελσεν φτάνοντας στο 5-1 έχοντας “σπάσει” δύο φορές τον Αμερικανό (1-0, 4-1).

Όπως αναφέρει το Tennis24, παρά το γεγονός αυτό ο Νο12 του κόσμου, έκανε εύκολα και πολλά λάθη (12), κάτι που ‘βοήθησε” τον Αμερικανό να πάρει πίσω το ένα από τα δύο χαμένα service και να μειώσει σε 5-3 και στη συνέχεια σε 5-4, με τον Τσιτσιπά να κλείνει το set με 6-4 με love game παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Τα σημάδια, ότι ο Τσιτσιπάς δεν “βρίσκεται” πλέον στο court, έγιναν πιο έντονα στο 2ο set με τον Μίκελεσεν να ξεκινάει κατακτώντας τα 3 πρώτα games, έχοντας βρει ένα break (2-0). Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-1, αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set.

Ο Μίκελεσεν έχοντας βρει πλέον ρυθμό στο service του (παραχώρησε μόλις 3 πόντους συνολικά) και φτάνοντας σε ένα ακόμη break (5-1), έκλεισε στο set με 6-1 ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Τσιτσιπά να μην δείχνει άνετα στο court.

Το decider set ξεκίνησε και πάλι με break για τον Αμερικανό, ο οποίος προηγήθηκε με 2-0 και 3-1.

Στα μέσα του 5ου game ο Τσιτσιπάς ζήτησε άμεσα ιατρικό τάιμ-άουτ με τους γιατρούς του γηπέδου να τσεκάρουν την πίεση του Έλληνα τενίστα, ο οποίος έδειχνε να μην αισθάνεται καλά με τις συνθήκες (ζέστη και υγρασία).

Με τη επιστροφή των δύο παικτών στο court ο Έλληνας τενίστας δέχθηκε ακόμα ένα break (4-1), το οποίο “εξαργύρωσε” επισης ο Μίκελσεν (5-1), με τον Αμερικανό να σφραγίζει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Τσιτσιπά (στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση) παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο όπου θα παίξει είτε με τον Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι, είτε με τον Κρίστοφερ Ο’Κόνελ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P